Herfsttemperaturen op komst: is het gedaan met de zomer?

herfsttemperaturen

Kunnen we onze zomerkleren al opbergen?

Waar we vorige week nog genoten van een ijskoud drankje in de zon, is het deze weer gedaan met de pret. Regen, grijze dagen en lagere temperaturen: het lijkt wel het begin van de herfst. Toch is september dé maand waarin de nazomer plaats moet gaan vinden – en de herfsttemperaturen nog héél even op zich  laten wachten. De grote vraag luidt: kunnen we nog een nazomer verwachten?

Maurice Middendorp van Buienradar vertelt aan Editie NL wat ons te wachten staat.

Herfsttemperaturen

De aankomende dagen wordt het in ieder geval allesbehalve zomers. “Vanaf vandaag verdwijnt de zon en kan er al een buitje voorkomen. Het wordt nu nog zo’n 20 graden, maar dat is de daarop volgende dagen wel anders”, vertelt Maurice aan Editie NL. Volgens Middendorp trekt er een storing over Nederland, waardoor heel het land te maken krijgt met flinke regenbuien. “Tijdens die buien koelt het al af naar een graad of zestien, maar na de regen krijgen we nog koelere lucht door een wind uit het noordwesten.”

Kouder

Dat we dit weekend de 30 graden niet gaan halen is in ieder geval duidelijk. De temperaturen dalen flink, aan de kust wordt het donderdag niet warmer dan 15 graden. “Op vrijdag en zaterdag domineert nattigheid het weerbeeld. Zondag lijkt het iets op te knappen, maar we blijven regen houden. Volgende week gaan we weer richting de twintig graden”, geeft de meteoroloog aan.

Zomerse voorspellingen

Stiekem – héél stiekem – hopen we natuurlijk op een lekkere nazomer. Volgens Middendorp is alles nog mogelijk. “De maand september duurt gelukkig nog lang, dus er is kans dat we een nazomer krijgen. Ook oktober kan voor verrassingen zorgen.” Volgens Middendorp heeft dit alles te maken met de orkanen die een oversteek naar Europa wagen. “Als de orkaan die in de VS voor problemen zorgt, boven de oceaan blijft hangen, dan kan er een hele warme stroming op gang komen en bij ons tot zomers weer leiden. Komt hij boven ons hoofd terecht? Dan krijgen we een herfststorm.” Afwachten maar!

Lees ook: Help: zo pak je het ‘normale’ ritme weer op na de vakantie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Picryl