Help: zo pak je het ‘normale’ ritme weer op na de vakantie

ritme na vakantie

We weten allemaal hoe lastig het kan zijn

Helaas, de vakantie zit er voor velen alweer op. En hoe je het ook wendt of keert: dit is altijd een flinke omschakeling. Want waar je een aantal dagen nog geleden zat te barbecueën of je ’s ochtends nog 4 á 5 keer omdraaide in bed, is het nu weer tijd voor kantoordagen en bezoekjes aan de sportschool. Heb je in de zomervakantie de teugels een beetje laten vieren? Dan wordt het tijd om je ‘gewone’ ritme weer op te pakken! 

Wij leggen je uit hoe je dat ‘gewone’ ritme weer oppakt.

1. De wekker

De wekker. Die heb je al een tijdje niet meer gehoord! Ben je een echte uitslaper? Dan is het verstandig een aantal dagen voor het einde van je vakantie alvast weer te wennen aan de wekker. Zet ‘m ietsje eerder dan je normaal gesproken wakker zou worden. Zo begin je er langzaamaan weer aan te wennen.

2. Eetkeuze

Een stokbroodje hier, een wijntje daar. Een kaasplankje? Kom maar door! Helaas zit die gekkigheid er na de vakantie weer op. Dit betekent niet dat je volledig op ‘rantsoen’ moet gaan. Maar een beetje gezond eten hoort toch bij dat normale ritme. Hoe je dit aanpakt? Gooi bij een bezoekje aan de supermarkt je kar vol met alleen maar ‘gezonde’ etenswaren. Zo heb je niet veel anders in huis en is de verleiding beter te weerstaan.

3. Bereid je voor

Het is weer even wennen: het rennen en vliegen in de ochtend. Om ervoor te zorgen dat je eerste school- of werkdag na een vakantie wat minder stressvol aanvoelt, is het verstandig om dit goed voor te bereiden. Leg bijvoorbeeld je kleding en broodtrommel alvast klaar.

4. Sporten

Niet alleen om de vakantiekilo’s kwijt te raken is het slim om de sportschool in te duiken. Sporten geeft je energie en zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Dit heb je nodig, aangezien de eerste week na de vakantie best pittig kan zijn. Hup, naar die sportschool dus!

5. Ga op zoek

Het is altijd fijn om ergens naar uit te kijken, toch? Oriënteer je alvast op een nieuwe vakantie. Dit klinkt misschien wat overhaast, maar het kan soms extra voordelig zijn om vroeg te boeken. Je hebt af en toe een flinke vroegboekkorting én die mooiste plekken zijn nog vrij!

Lees ook: Dit is waarom je een lege tube zonnebrand nooit moet weggooien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pxhere