Hoe kan het dat de Verraders nooit worden betrapt door de Getrouwen? 

Verrader Samantha Steenwijk vertelt hoe het er ‘s nachts aan toegaat 

Het eerste seizoen van het nieuwe RTL-programma De Verraders is ontzettend succesvol. In het programma spreken de Verraders middenin de nacht met elkaar af om een Getrouwe te ‘vermoorden’. Maar hoe kan het toch dat zij nooit betrapt worden door de Getrouwen?

Makkelijke optelsom 

Aangezien alle deelnemers in hetzelfde gebouw slapen, zou je verwachten dat je het wel hoort wanneer je buurman of buurvrouw ’s nachts de kamer verlaat. Voor de Getrouwen zou het dan een makkelijke optelsom moeten zijn, wanneer ze naast een Verrader slapen. Wij vragen ons dan ook af: is het programma nep of worden er maatregelen getroffen in de nacht? Verrader Samantha Steenwijk legt aan Glamour uit hoe deze nachtelijke vergaderingen eraan toegaan. 

Nooit iets gehoord

“Tijdens de opnames sliepen ook de redactie- en cameramensen in Kasteel Erenstein”, vertelt Samantha. “Er slaapt overal één iemand tussen.” Kees Boot was voor Steenwijk de dichtstbijzijnde Verrader. De zangeres, die later in het programma zelf een Verrader werd, heeft eerder nooit iets vernomen in de nacht. “Ik heb het nooit gehoord, want als ze naar het torentje gingen, dan gingen de mensen achter de schermen door de gangen heen lopen. Je hoorde sleutels rinkelen, deuren dichtslaan. Je wist dus echt niet wie er uit welke deur kwam.”

Biechtkamer

En hoe zit het dan met de biechtkamer, waar alle deelnemers al hun gedachten kunnen uitspreken? Samantha legt uit: “Dit is een los kamertje waar je om de beurt een aantal keer per dag voor wordt gehaald. Je moet daar je daadwerkelijke speltactiek op tafel leggen en dat is natuurlijk iets anders dan wat je aan de groep laat zien.” De zangeres vertelt dat ze in dat kleine kamertje even tot zichzelf kon komen. Maar het was ook heel spannend, geeft ze toe: “Omdat ik dacht: straks staat er ineens iemand aan de andere kant van de deur te luisteren, maar dat werd gelukkig allemaal goed afgeschermd.” 

Lees ook: Dit is wat Eva Jinek per jaar verdient met haar talkshow

Bron: Glamour | Beeld: Videostill De Verraders