Dit is wat Eva Jinek per jaar verdient met haar talkshow

Dat is niet mis 

Eva Jinek is niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. De talkshowkoningin verhuisde onlangs van NPO naar RTL, en daar hoort natuurlijk ook een ander salaris bij. Wij zochten uit wat de presentatrice per jaar verdient met haar talkshow en we kunnen alvast verklappen: dat is behoorlijk veel!

Begonnen op redactie

Met haar talkshow Jinek trekt Eva dagelijks enorm veel kijkers. Maar zo’n succesvolle carrière ontstaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Eva timmert al jaren hard aan de weg. Zo begint ze haar op de buitenlandredactie van het NOS Journaal. Een aantal jaren later staat ze voor het eest vóór de camera, als presentatrice van het journaal. 

Talkshow verhuisd 

Niet veel later, in 2014, krijgt Eva haar eigen talkshow op NPO1. Het programma groeit al snel uit tot een groot succes. Inmiddels is Jinek een van de beste vrouwelijke interviewers op de Nederlandse televisie. Die prestatie zorgt ervoor dat de talkshow vorig jaar naar RTL4 verhuisde. Naast haar werk als presentatrice, heeft Eva ook haar eigen platform. Daarop deelt ze interessante verhalen over bijzondere mensen. 

Geen windeieren gelegd 

Het moge duidelijk zijn dat Eva Jinek een drukbezette vrouw is. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig welke beloning hier tegenover staat. En we kunnen met zekerheid zeggen dat de switch van de publieke naar de commerciële omroep Eva geen windeieren heeft gelegd. Bij de NPO verdiende ze met haar talkshow ‘slechts’ 194.000 euro per jaar. Nu de show op RTL wordt uitgezonden, is dat salaris gestegen naar zo’n 1,2 miljoen euro per jaar.   

Vermogen 

Waar het totale vermogen van de presentatrice op neerkomt, is onzeker. In 2019 werd het nog geschat op zo’n 400.000 euro. Sinds de overstap naar RTL en de enorme groei in salaris, is dit bedrag ongetwijfeld flink gestegen. Daarnaast heeft Eva een appartement in Amsterdam van zo’n 6 ton. Hoewel het precieze vermogen dus onduidelijk is, weten we zeker dat het erg veel is. Ze mag zich dan ook terecht de talkshowkoningin van Nederland noemen! 

Lees ook: Ka-ching: dit is het jaarsalaris van topmodel Doutzen Kroes

Bron: Fem Fem | Beeld: Videostill Jinek