Heftig: Holly Mae Brood werd gepest met de dood van haar vader

holly mae brood
Holly Mae Brood is ontzettend trots om Hermans dochter te zijn

Holly Mae Brood timmert tegenwoordig hard aan de weg als actrice en zangeres. Ook liet ze zien dat ze een enorm goede danseres is in het programma Dance Dance Dance, samen met haar vriend Soy Kroon. Ze werd vooral bekend van haar rol als Amy Kortenaer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoewel ze zelf dus al op 23-jarige leeftijd een aardige carrière op haar naam heeft staan, zal ze voor altijd bekend staan als de (stief)dochter van Herman Brood. 

Holly Mae Brood vertelt openhartig over haar jeugd.

Brood

Hoewel Holly Mae Brood bekend staat als de dochter van, is ze niet de biologische dochter van Herman Brood. Haar moeder Xandra Jansen was toen Holly geboren werd getrouwd met Brood, vandaar dat Holly wel zijn achternaam kreeg. Met haar biologische vader had ze nauwelijks contact en ze heeft Brood altijd als haar echte vader heeft gezien. Holly’s biologische vader overleed in 2009.

Dood

Peter van der Vorst gaat op bezoek bij Holly en Soy om haar beter te leren kennen in zijn tv-programma Van Der Vorst Ziet Sterren. Hij vraagt naar haar jeugd en hoe zij het heeft ervaren om Brood als vader te hebben. Ze vertelt dat hij altijd heel lief en zorgzaam was en dat ze thuis niks van zijn depressie en verslaving merkte. Pas aan het eind werd Brood ziek, zoals Holly het noemt. Hij was niet alleen depressief, ook eisten de drugs en de alcohol zijn tol op Broods lichaam waardoor hij lichamelijke mankementen kreeg. In plaats van te wachten op een hersenbloeding of hartstilstand, heeft hij ervoor gekozen om zelf een uitroepteken achter zijn leven te zetten, zoals Holly het beschrijft.

Jeugd

Holly Mae Brood was slechts zes jaar oud toen haar vader zelfmoord pleegde door van het Hilton Hotel te springen. Verdrietig genoeg is ze daar later veel mee gepest op de middelbare school. Holly was anders, omdat ze een beroemde vader had en zelf op televisie danste. Holly noemt als voorbeeld dat kinderen zeiden dat ze op haar vader leek als ze van een bankje afsprong tijdens gym. Ook werd Holly via MSN gepest en werd ze geslagen met takken in een soort spel. Destijds heeft Holly veel gehuild, maar nu ze volwassen is, is ze vooral verbaasd. Toch zou ze de mensen die haar zo hebben gepest nu wel willen slaan, vertelt ze Peter.

Sterk

Gelukkig is Holly Mae opgegroeid tot sterke, volwassen vrouw en kan ze er nu openhartig over vertellen.

De hele uitzending van Van Der Vorst Ziet Sterren is hier gratis te bekijken (inloggen vereist).

Lees ook: Ferri Somogyi openhartig over vaderschap: ‘Het is pittig’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL | Beeld: videostill