Hond Hank redt familie en buren van enorme brand in achtertuin

hond Hank

Het baasje van Hank deelt het bijzondere verhaal op Twitter

Als honden blaffen doen ze dat om te communiceren. Ze kunnen het simpelweg doen als ze willen spelen, als er een kat in de tuin loopt of om te waarschuwen. Hond Hank deed het laatste en wist daarmee het gezin van zijn baasje en de buren te redden.

Zijn baasje begreep in de eerste instantie maar niet waarom de hond bleef blaffen.

Hond Hank

“Ik wil je een verhaal vertellen over Hank en ik wil dat je weet dat dit een goed einde heeft. Dit is Hank zes jaar geleden”, begint Twitteraar Ulysses S. Cockman zijn verhaal. Hij deelt hierbij een foto van zijn trouwe viervoeter. “Mijn vrouw werd er gisteren aan herinnerd dat Hank zes jaar geleden haar spiksplinternieuwe schoenen kapot kauwde. Kijk eens naar de schuldige blik van de pup”, gaat hij verder. “Een paar uur nadat we het hierover hadden, na middernacht, begon Hank in de woonkamer te blaffen. Mijn vrouw en kinderen sliepen al. Ik was nog even een film aan het afkijken. Hank stopte maar niet met blaffen”, gaat hij verder.

Waarschuwen

Hank bleef maar blaffen, zijn baasje begreep niet waarom. Na enige tijd besloot hij toch maar te kijken waarom zijn hond maar bleef blaffen. “Ik liep naar de woonkamer toe en toen ik de hoek omliep, zag ik dat de hele tuin in brand stond. De grote houtschuur, waar ook benzine en verf instaan, stond in lichterlaaie. De bomen stonden in brand en overal zag ik vlammen”, vervolgt hij zijn verhaal. “Ik maakte iedereen wakker en belde 911 (112, red.). De hele familie en beide honden stonden snel buiten, het leek wel alsof dit in seconden gebeurde. Het hek van de buren vloog in vlam, maar het lukte ons om hen snel wakker te maken. De buurvrouw en haar kinderen en hond waren net buiten toen de brandweer eraan kwam.”

Net op tijd

Doordat hond Hank zijn baasje waarschuwde, bleef het huis voor het grootste gedeelte bespaard. “Het vuur spreidde zich zo snel. Toen de brandweer hun slangen pakte, raakte de achterkant van het huis net vlam. Als dit twee minuten later was geweest, waren we ons huis kwijt geweest. Gelukkig is iedereen veilig en hebben we nog een huis. De achterkant van ons huis is zwart, maar alles is nog intact.” Op Twitter bedankt de man de brandweer en zet hij zijn hond in het zonnetje. “Dus Hank, die hond”, gaat hij verder. “Dit is Hank vandaag, zes jaar nadat hij de schoenen op at en 15 uur nadat hij ons huis en gezin redde. Hij mag voortaan alle steaks en schoenen eten die hij wil en ik zal nooit meer boos worden als hij blaft”, sluit hij zijn bericht af.

Lees ook: Om deze reden kun je je hond beter geen rood speeltje geven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twitter US Cocksman | Beeld: Pexels