Om deze reden kun je je hond beter geen rood speeltje geven

rood speelgoed hond

Je hond wordt blijer van een blauw speeltje

Als je in de dierenwinkel loopt om brokjes aan te schaffen voor je vierpoter, is het maar wat leuk om ook maar even langs de speelgoedafdeling te lopen. Anno 2019 zijn er tig speeltjes voor je hond te vinden. Toch doe je er wijs aan om niet zomaar een speeltje te kopen.

Je kunt de rode speeltjes namelijk beter laten liggen.

Speelgoed

Wellicht heb je al eens speelgoed voor je hond gekocht dat een rode kleur heeft. Grote kans dat je hond die rode bal buiten in het gras links laat liggen. Hoewel wij rood een opvallende kleur vinden, geldt het tegenovergestelde voor een hond. Waarom dat zo is? Een hond kan een rood voorwerp in het gras gewoonweg niet zien.

Hondenogen versus mensenogen

In principe kan het mensenoog het zichtbare spectrum waarnemen. Met andere woorden: we kunnen alle kleuren van de regenboog zien, voor honden geldt dat niet. In een notendop: honden zien alle kleuren tussen rood en groen als één enkele kleur, namelijk als geel. Een hond kan dus alleen de kleuren geel, blauw, zwart, grijs en wit waarnemen. Dit is dan ook de reden dat je hond dat rode speeltje in het groene gras niet kan zien, want het ziet alles als de kleur geel. Gelukkig beschikken honden over uitmuntende neuzen en zal de hond het speeltje wel kunnen vinden, dankzij zijn goede reukvermogen.

Tegemoet komen

Gezien je hond de kleur rood niet waarneemt als rood, maak je het diertje blijer met een speeltje dat hij goed kan zien. Wil je buitenspeelgoed kopen voor je hond? Kies dan voor speelgoed in de kleur blauw. Het blauwe speeltje zal het dier dus goed in het ‘gele’ gras kunnen zien. Wil je het speelgoed in huis gebruiken en heb je een donkere vloer? Dan kun je wel weer een rood speeltje kopen, want dat kan het dier wel zien op de vloer. Tevens kun je ook speelgoed kopen in de kleuren groen of geel.

Lees ook: Waarom je soms de naam van je kind met die van je hond verwart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Radio 2, Eigen Huis en Tuin | Beeld: Unsplash