Grappig! Dit is wat jouw hond zegt over je karakter

hond

Dit zegt het ras van je hond over jou

Heb je wel eens gedacht, goh, die hond lijkt op zijn baasje? Dat kan kloppen, want bij elk hondenras past een ander soort baasje. Jouw voorkeur zegt daarom ook veel over je persoonlijkheid, want elk ras heeft zijn eigen unieke karakter. 

Zo hondje zo baasje.

Poedel

De poedel is een adellijk ras en dat straalt er aan alle kanten vanaf. De poedel houdt zijn snuit altijd hoog in de lucht en kijkt mensen argwanend aan. Maar, poedels zijn trouwe en intelligente honden die erg van aandacht houden. Het baasje van de poedel is stijlvol en doet erg haar best op haar uiterlijk. Je bent misschien niet van adel, maar soms gedraag je je wel zo, want je bent erg deftig. De poedel is niet alleen je huisdier, maar je compagnon in het leven.

Mopshond

De populariteit van deze hond is in de laatste jaren flink gestegen. En hoe kan dat ook niet, als je naar die schattige bruine oogjes kijkt!? Het mopshondje is een goed hondje voor een oudere dame, omdat het een echte knuffelkont is. Ben jij jong en heb je een mopshondje? Dan heb je vast een volwassen instelling en blijf je liever thuis dan dat je een avondje gaat stappen. Je bent zachtaardig en soms een beetje verlegen en je haat conflicten en ruzie.

Amerikaanse Staffordshire

Deze hond is niet voor iedereen weggelegd! Het zijn flinke beesten met een sterk karakter. De Staffordshire moet goed opgevoed worden en heeft een goede baas nodig. Jij staat sterk in je schoenen en kan goed leidinggeven. Net als je hond wordt je vaak aangezien als agressief, terwijl je eigenlijk gewoon recht voor z’n raap bent. Je hebt veel discipline en duldt geen softies.

Teckel

De teckel is eigenwijs, net als zijn baas. Ook zijn teckels nieuwsgierig en sociaal, waardoor ze jouw favoriete gezelschap zijn. Ook jij bent sociaal aangelegd en je weet wat je wil. Je bent niet gauw van je pad af te brengen, jij gaat recht op je doel af. Sommig mensen noemen je koppig, maar in werkelijkheid weet jij gewoon héél goed wat je wil!

Jack Russell

Dit keffertje heeft aan energie geen gebrek. Jack Russells zijn van nature jachthonden en hebben dit instinct sterk in zich. Als baasje moet je dus ook wel over bakken met energie beschikken, want Jack Russells kunnen echt niet binnenzitten. Jij bent echt buitenpersoon en daarbij ook nog erg actief. Fietsen, wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, jij krijgt er geen genoeg van!

Golden Retriever

Golden Retrievers zijn ontzettend trouwe honden. Ze zijn bij uitstek geschikt voor mensen met kinderen omdat ze zo lekker rustig zijn. Ook hun baasjes doen het rustig aan. Voor jou geen wilde plannen, jij zit liever op de bank met een serie en een bakje thee. Jij vliegt ook niet naar wilde bestemmingen, elk jaar dezelfde camping maakt jou gelukkig genoeg.

Duitse herder

Herders zien er soms eng uit, maar van binnen zijn het ontzettende softies. Ze houden van speuren en wandelen. Dat laatste doet hun baasje ook graag! Herderbezitters wonen vaak op het platteland en zijn graag lekker buiten. Je bent een rustig persoon en houdt er niet van om opgejaagd te worden. Jij doet het rustig aan en kan zo uren met je herder spelen.

Chihuahua

Is de chihuahua een hond of een accessoire? Zelfs zijn baasje weet niet altijd het verschil. Maar denk maar niet dat chihuahua’s rustig en passief blijven als ze meegenomen worden door hun baas, want het zijn felle beestjes! Ook hun baasje kan fel van zich afbijten. Je bent modebewust en draagt graag designerkleren. Jij laat jezelf graag zien en neemt je hondje graag mee op sleeptouw.

Ceasar

Ook dit schattige hondje wordt vaak vergezeld door een oudere dame. Ceasars hebben niet veel beweging nodigen en luieren liever op de bank. Jij bent ook niet zo van de beweging, dus af en toe een klein blokje om met je vriendje vind je prima. Jullie zijn elkaars metgezel en kunnen uren thuis op de bank zitten. Je kletst tegen je hondje alsof het je kind is, want jullie zijn allebei erg sociaal.

Lees ook: Heb jij een introverte persoonlijkheid? Dan passen deze hondenrassen bij jou!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Harpers Bazaar| Beeld: Pexels