Igmar Felicia betrokken bij ernstig scooterongeluk

De Radio 538-dj deelt zijn verhaal om een bijzondere reden

Net als vele anderen trok Igmar Felicia er op Hemelvaartsdag op uit, om te genieten van het prachtige weer. De 29-jarige deed dat lekker op de scooter. Zijn fijne dag uit eindigde echter in een nachtmerrie. De dj maakte een inschattingsfout tijdens het inhalen van twee fietsers. Daardoor botste Igmar frontaal tegen een vrouw op een elektrische fiets op.

Veel vragen

Igmar is een fervent Instagrammer en deelt dan ook regelmatig leuke kiekjes op het social media-platform. Een paar dagen geleden plaatste de dj een foto waarop te zien is dat hij op het strand geniet van het weer. Op de foto is echter ook te zien dat hij een blessure heeft aan zijn knie. De tv-presentator krijgt dan ook veel vragen over zijn knie. Igmar ging eerder niet op de vragen in, tot nu toe.

Ongeluk met de scooter

Op Instagram deelt de dj dat hij twee weken geleden een scooterongeluk heeft gehad. De 29-jarige ging op avontuur op de scooter, maar op de terugweg ging het mis. “Op de terugweg gaat het fout bij het inhalen van twee fietsers. Ik zie een tegenliggende fietser aankomen, maar het blijkt een elektronische fiets te zijn die dus twee keer sneller aankomt dan ik had gedacht.” Door Igmars inschattingsfout maakte hij een frontale botsing met de fietser.

Schrik

Igmar omschrijft vervolgens de schrik van de aangereden fietser, Tineke. “Ik voel me zo schuldig dat ik eigenlijk alleen maar bezig kon zijn met de toestand van Tineke.” Uiteindelijk worden Tineke en Igmar met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het blijkt dat de vrouw gebroken ribben, een gekneusde nier en een scheurtje in haar lever heeft. “Ze moet zelfs op de IC blijven. Ik houd het bijna niet meer van schuldgevoel en medeleven.” Bij Igmar zelf was de schade ook groter dan hij dacht. Zo moest een diepe wond op zijn knie gehecht worden en zaten er botsplinters van zijn knieschijf in zijn wond.

Verhaal delen

Igmar koos er in de eerste instantie voor om het pittige verhaal niet te delen op social media. Tineke bracht hem echter op andere gedachten. Zo bracht de dj een week na het ongeluk een bezoekje aan de vrouw. “Ze is gelukkig goed herstellende en mag weer thuis zijn. ‘Deel het!’ moedigt ze me aan.” Tineke blijkt bij Slachtofferhulp te werken en verwerkt trauma’s en ongelukken. “‘Laat zien hoe je een ongeluk ook kunt oplossen door goed met elkaar in gesprek te gaan in plaats van elkaar uit te schelden of te beschuldigen. Ook al voel je je zo ontzettend schuldig zoals jij doet. Het is en blijft een ongeluk en ongelukken gebeuren nou eenmaal’”, vertelt Tineke tegen Igmar.

View this post on Instagram

Veel lieve vragen in DM over wat er met m’n knie aan de hand is. Met hemelvaart een dagje een scooter gehuurd om het lekkere weer te vieren. Op de terugweg gaat het fout bij het inhalen van twee fietsers. Ik zie een tegenliggende fietser aankomen, maar het blijkt een elektrische fiets te zijn die dus twee keer sneller aankomt dan ik had gedacht. Een inschattingsfout met een frontale botsing tot gevolg. De schrik in de ogen van de fietster vlak voor de aanrijding, de klap, het geschreeuw. Ik voelde me zo schuldig dat ik eigenlijk alleen maar bezig kon zijn met de toestand van de vrouw die ik aanreed (Tineke). Uiteindelijk moeten we allebei mee met de ambulance en blijkt de schade groter dan gedacht. Tineke heeft gebroken ribben, een gekneusde nier en scheurtje in haar lever. Ze moet zelfs op de IC blijven, ik houd het bijna niet meer van schuldgevoel en medeleven. Zelf moet een diepe wond op m’n knie gehecht worden en zitten er botsplinters van m’n knieschijf in de wond. Ik besluit het niet te delen op Social Media. Het is namelijk best een pittig verhaal en meer iets voor mezelf en Tineke. Tot ik na een week bij Tineke kom, ze is gelukkig goed herstellende en mag weer thuis zijn. ‘Deel het!’ Moedigt ze me aan. Ze werkt zelf bij Slachtofferhulp en verwerkt, hoe ironisch, trauma’s bij ongelukken. ‘Laat zien hoe je een ongeluk ook kunt oplossen door goed met elkaar in gesprek te gaan i.p.v. elkaar uit te schelden of te beschuldigen. Ook al voel je je zo ontzettend schuldig zoals jij doet, het is en blijft een ongeluk en ongelukken gebeuren nou eenmaal.’ . Zelf ben ik er nog wel even zoet mee. De wond is lelijk gaan ontsteken en zal eerst goed moeten gaan helen, daarna gaan we kijken naar hoe de knie er verder uit komt.

A post shared by Igmar Felicia (@igmarfelicia) on

Herstel

Igmar zelf is helaas nog niet helemaal herstellende. “De wond is lelijk gaan ontsteken en zal eerst goed moeten gaan helen. Daarna gaan we kijken naar hoe de knie er verder uitkomt.” Igmar vond het een pittig verhaal om te delen, maar krijgt veel lofbetuigingen en beterschapswensen op social media.

Lees ook: GTST-acteur Ferry Doedens voorlopig niet welkom set GTST

Bron: Instagram Igmar Felicia | Beeld: Hollandse Hoogte, Frans van Zijst