Een ijsje eten in Rome? Je kan er een boete van 250 euro voor krijgen

Zo’n duur ijsje heb je waarschijnlijk nog nooit gehad

Rome is misschien wel dé stad waar jij deze zomer van het zonnetje gaat genieten. Een vakantie in Rome betekent heerlijk weer, toeristische trekpleisters bezoeken én verrukkelijk Italiaanse schepijs eten. Maar ho, wacht even. Die laatste twee dingen moet je niet combineren! Een ijsje eten rondom één van Rome haar grootste toeristische trekpleisters, kan je duur komen te staan.

Voor dat geld kun je heel wat bollen Italiaans schepijs halen.

Een boete

Je kan deze zomer een boete krijgen wanneer je je ijsje net op de verkeerde plek opeet. Een boete? Jazeker, de gemeente heeft namelijk een aantal nieuwe regels en boetes in het leven geroepen. Rondom de toeristische trekpleisters komen veel mensen samen en dat kan voor een hoop overlast zorgen. De gemeente in Rome hoopt door dit ijsverbod een hoop rotzooi te voorkomen.

Pas op

Op de Spaanse trappen kan je beter geen likje van je Italiaanse schepijs nemen. Ook rondom de Trevifontein is het verboden om je ijsje op te eten. Hier staat namelijk een boete van 250 euro voor! Daarnaast is het verboden om tegen de rand van de Trevifontein te leunen, aangezien ook hier een boete van 250 euro voor staat. Oppassen dus, wanneer je een flitsend fotootje met je Instagramvolgers wilt delen.

Nog strenger

In Rome is het helemaal oppassen geblazen wanneer je gaat pootjebaden of een duik wil nemen in het water van de Trevifontein, aangezien hier zelfs een gevangenisstraf(!) op staat. Ga je op vakantie naar Florence? Dan zal je ook met een aantal strikte regels rekening moeten houden. Eten op straat wordt tussen 12:00 en 15:00, en van 18:00 tot 22:00 namelijk niet geaccepteerd. Ook hier staat een fikse boete voor, die kan oplopen tot zo’n 500 euro. Dus, heb je enorme trek? Dan wordt je in deze stad verplicht om je lunch of diner op een zonnig terrasje te eten. Hè, vervelend zeg!

Lees ook: Met deze tips vermijd je deze zomervakantie de ergste files

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash