Ikea kondigt nieuwe samenwerkingen aan, onder andere met dit bekende sportmerk!

Ikea samenwerking sportmerk adidas lego

Ikea gaat samenwerken met een aantal bijzondere topmerken

Onze favoriete meubelgigant Ikea heeft gisteren op de Democratic Design Days een aantal bijzondere samenwerkingen voorgesteld. In de loop van 2019 en 2020 kunnen nieuwe collecties verwachten van de Zweedse meubelgigant. Benieuwd welke topmerken er gaan samenwerking met Ikea? Lees dan snel verder!

Onder andere sportmerk Adidas, Lego, Sonos en Louis Vuitton ontwerper Virgil Abloh gaan samenwerken met Ikea.

Ikea x Adidas

Eén van de meest bekende sportmerken over de wereld is toch wel Adidas. Bij de bekendmaking dat Adidas gaat samenwerken met de Zweedse meubelgigant werd aangegeven dat de designers van beide bedrijven kennis, inzichten en ideeën uitwisselen om thuis sporten makkelijker te maken. Marcus Engman, hoofd van design bij Ikea Zweden vertelt: “Thuis is waar we levenslange gewoontes creëren. Door de samenwerking met Adidas willen we begrijpen wat welzijn betekent voor verschillende mensen en welke rol hun leefruimtes hierin spelen. Zo kunnen we een betere thuis creëren die actievere gewoontes mogelijk maakt.”

Ikea x Lego

Ook het bekende speelgoedmerk Lego bundelt haar krachten samen met de Zweedse meubelgigant. Hierover zegt Fredrika Inger, Business Area Manager for Children bij Ikea Zweden het volgende: “Mensen samen brengen door spel en meer spel aanmoedigen zijn twee aspecten die zowel voor ons als voor Lego Group essentieel zijn op basis van onze visies, missies en waarden. Dat is waarom we willen onderzoeken wat er kan gebeuren als we samenwerken en meer mensen laten spelen.”

Ikea x Virgil Abloh: MARKERAD

De samenwerking met Louis Vuitton ontwerper, Virgil Abloh zal bestaan uit een verzameling musthaves die je volledig jezelf laten zijn. Denk aan woonitems om te zitten, slapen, werken en opbergproducten. Zo wordt er gezegd dat functie slechts een deel van de grootsheid in deze nieuwe collectie zal zijn. Het zullen met name statementstukken zijn, die de uitdaging met tradities aangaan. “Gezien deze geweldige kans, wilde ik niet zomaar een klassieke stoel maken”, aldus Virgil Abloh. “Het gaat om anonieme, alledaagse iconen die we onopgemerkt gebruiken. Door een deurstop op een van de poten van een gewone stoel te zetten, creëren we iets onverwachts – een onderbreking”, concludeert de Amerikaanse designer.

Ikea x Sonos: SYMFONISK

Sonos is op het moment een van de grootste spelers op het gebied van geluidsinstallaties. Samen met de meubelwinkel gaan ze een geheel nieuw geluidsassortiment creëeren. Het Amerikaanse elektronicabedrijf staat bekend als experts op het gebied van draadloze geluidstechnologie. Wat doel van deze samenwerking? Ruimte besparen in huis, draden en rommel uit het zicht houden en geluid en muziek op een mooiere manier in huis brengen.

Lees ook: Hoe veilig is jouw vakantiebestemming? Check het hier!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: pxhere