Ilse DeLange blikt terug op Eurovisiesongfestival-avontuur

Ze reisde als Duncans mentor mee naar Tel Aviv

Duncan reisde in mei af naar Israël om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. De zanger hoefde gelukkig niet in zijn eentje naar Tel Aviv te vliegen, want familie en vrienden van de 25-jarige reisden met hem mee om hem te steunen en aan te moedigen. Ook Ilse DeLange ging met hem mee als zijn mentor. Aan RTL Boulevard vertelt de zangeres hoe ze terugkijkt op het prachtige avontuur.

Ze kijkt met veel plezier terug op de winst van Duncan.

Coach

Duncans succesvolle muziekcarrière startte toen hij meedeed aan het vijfde seizoen van The Voice of Holland. Ilse DeLange had al meteen het volle vertrouwen in Duncan en werd zijn coach. Duncan wist het tot de halve finale te schoppen en bleef na het zangprogramma contact houden met Ilse. De Twentse zangeres droeg Duncan dan ook aan voor het Eurovisiesongfestival. Met succes: Duncan ging ons land vertegenwoordigen. Ilse nam wederom de rol van mentor op zich en mocht opnieuw het songfestival-avontuur beleven. In 2014 stond de zangeres zelf op de planken tijdens het festival met Waylon, maar dit keer beleefde ze het achter de schermen. Iets wat ze erg bijzonder vond.

Terugblikken

“Het was voor mij natuurlijk een nieuwe rol om te hebben, om onderdeel te zijn van team Duncan”, vertelt Ilse. “Het was gewoon heel fijn. We hebben een goede klik samen.” Duncan wist de winst voor Nederland in de wacht te slepen en dat betekent dat het songfestival van 2020 naar Nederland komt. Of Ilse opnieuw een rol op zich mag nemen tijdens het evenement, weet ze nog niet. Wel laat ze weten dat wel te zien zitten. “Als het songfestival dan toch écht een keertje in Nederland is, waar ik dan misschien een rolletje in heb gehad, dan vind ik het natuurlijk leuk om onderdeel te zijn. Maar volgens mij zijn ze eerst nog bezig met in welke stad het plaats zal vinden en dan komt de rest pas.”

Eigen muziek

Ilse is momenteel niet te veel bezig met eventuele plannen voor het songfestival. Momenteel focust de blondine zich op haar nieuwe plaat die op 6 september uitkomt. Een van de nummers die op haar nieuwe plaat staat is het liedje Gravel & Dust.

 

Lees ook: Jan Smit boekt resultaten: de zanger is flink afgevallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Het verhaal achter Gravel & Dust