Ilse DeLange ontroert kijkers door in het Nederlands te zingen


We horen Ilse DeLange niet vaak in het Nederlands zingen

Bij het programma De Beste Zangers komen de mooiste vertolkingen van andermans liedjes voorbij. Davina Michelle scoorde dankzij het programma een enorme hit met Het duurt te lang, terwijl ze anders nooit Nederlandstalige nummers zong. Ook Ilse DeLange gooit het speciaal voor het programma over een andere boeg. In de Belgische variant van Beste Zangers, genaamd Liefde voor Muziek, vertolkt ze Het regent in mijn hart van de Vlaamse zanger Bart Kaëll.

Ilse gooit hoge ogen met het nummer.

Liefde voor muziek

Deze week werd de eerste aflevering van Liefde voor Muziek uitgezonden op de Belgische zender VTM. Hieraan doen verschillende Vlaamse zangers en zangeressen mee, maar ook de oer-Hollandse Ilse DeLange is een kandidaat! In de eerste aflevering staat Bart Kaëll centraal. Hij zingt Nederlandstalige liedjes van een heel ander genre dan Ilse normaal zingt. De artiesten steken de muziek van Kaëll in hun ander jasje, waaruit deze prachtige vertolking van Het regent in mijn hart voortkwam.

Ontroering

Hoewel Bart Kaëll in de uitzending nog zegt dat hij niet zal huilen, kan niemand het droog houden bij Ilse DeLange haar versie van het nummer. Voor ons is het de eerste keer dat we Ilse in het Nederlands horen zingen, we kennen haar natuurlijk van haar Engelstalige muziek, die vaak een beetje een countryrandje heeft. Ze zingt de prachtige ballad vol emotie en raakt zowel het publiek in de uitzending als de kijkers thuis.

Kijk zelf hoe Ilse het er vanaf brengt:

Dit was de reactie van kijkers:

Lees ook: Monique Smit spreekt openhartig over zwangerschap: ‘Ik was de hele tijd kotsmisselijk’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: VTM | Beeld: Videostill VTM