Monique Smit spreekt openhartig over zwangerschap: ‘Ik was de hele tijd kotsmisselijk’

Monique Smit

Ook vertelt ze over de miskraam die ze heeft gehad

Monique Smit bracht midden januari een gloednieuwe videoclip voor haar single Gebarentaal uit. Hoewel de fans het nummer goed ontvingen, kregen de laatste paar seconden van haar videoclip alle aandacht. De zangeres maakte op een originele manier bekend dat ze in verwachting is van een tweede kindje. In Viva Mama vertelt ze openhartig over de zwangerschap en over het verdriet dat ze had van haar eerdere miskraam.

“Het woord miskraam kwam in mijn woordenboek niet voor.”

Misselijk

Monique is zwanger van haar tweede kindje. Samen met vriend Martijn, met wie ze al sinds 2013 een relatie heeft, kreeg ze al zoontje Noah (3). Net als haar eerste zwangerschap, valt deze zwangerschap de 30-jarige blondine ook zwaar. Zo was ze in het begin van de zwangerschap continu misselijk. “Ik voel me pas net een beetje goed”, vertelt Monique, die nu 24 weken zwanger is, aan Viva Mama. “Kotsmisselijk, de hele tijd. Ik heb geleefd op zes crackers per dag.” De zangeres had zich wel voorbereid op de misselijkheid, omdat ze hier ook veel last van had tijdens haar eerste zwangerschap. “Net als de vorige keer kreeg ik medicijnen om maar iets binnen te houden.” Dit is volgens Monique dan ook de reden waarom ze nog amper een buik heeft. “Dat kun je zien als een voordeel, maar ik word liever tonnetjerond dan dat m’n kind niet goed groeit”, vertelt ze.

Negatieve reacties

Gelukkig is de baby nooit in gevaar geweest. Zo vertelt ze dat ze zich zelf geen zorgen maakt om de groei van haar kindje. Maar via social media nemen haar volgers geen blad voor de mond. Zo vertelt de blonde schone dat ze soms vervelende reacties krijgt. “Ik word moe van mensen die negatief reageren als ik een foto van mijn buik post op Instagram: ‘Eet je wel? Of: ‘Ben je überhaupt zwanger?’ Dat komt waarschijnlijk van vrouwen die zelf dertig kilo zijn aangekomen en iets kwijt willen, maar geloof mij: ik zou willen dat ik die misselijkheid had kunnen overslaan en dikker was geweest.”

Tegenslag

Monique kan nu genieten van de zwangerschap. Zo kan ze er enorm van genieten als ze de baby voelt schoppen. Dit kon ze niet ervaren tijdens haar zwangerschap van Noah, omdat de placenta ervoor lag. Monique geniet nu met volle teugen van haar zwangerschap, maar voordat ze in verwachting was van dit kindje, moest ze een zware tegenslag verwerken. Zo deelt ze dat ze voor deze zwangerschap een miskraam had. “Het ging mis op de verjaardag van Martijn, dus we hadden een huis vol visite.” Haar vriend probeerde haar gerust te stellen. “Hij zei: ‘Nee joh, komt goed, we zien het morgen wel.’ Maar het kwam niet goed. Het was nog heel vroeg in de zwangerschap, na twee maanden, maar dat vond ik toch heel heftig.”

Verdriet

Toen Monique opnieuw zwanger bleek te zijn, was ze dan ook erg onzeker. “Weet je wat het is? Het woord miskraam kwam in mijn woordenboek niet voor. En dan ineens krijg je er eentje”, deelt ze. “Ik was erg verdrietig en emotioneel: ‘Het was toch mijn kindje!’ Omdat Monique een miskraam had gehad, mocht ze nu wat vaker een echo laten maken, iets waar ze erg dankbaar voor is. “Dat was fijn, maar alsnog durfde ik pas na drie maanden te accepteren dat het nu wel zou blijven zitten. Tot die tijd lukte het me niet eens om te denken aan de datum waarop ik ben uitgerekend. Ik was veel te bang om daarmee onheil over mezelf af te roepen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze maand sta ik letterlijk vol trots op de cover van Viva Mama! ? #6monthspregnant ??

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta) op

Het hele interview met Monique kun je lezen in Viva Mama. 

Lees ook: Zo ziet de zus van Jan en Monique Smit eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Viva| Beeld: Videostill Gebarentaal