In dit populaire vakantieland zijn de boodschappen het goedkoopst

supermarkt boodschappen vakantie

Onbezorgd je boodschappenmand volgooien? Dan moet je naar deze bestemming!

Vakantie staat gelijk aan genieten. Je spaart wat van je inkomsten op, zodat je tijdens je vakantie niet te veel op je geld hoeft te letten. Je geniet van een uitgebreider ontbijt en zet s’ avonds naast je koude drankje ook nog iets lekkers op tafel. Dit betekent: extra boodschappen doen. Voor velen is zelfs het tripje naar de buitenlandse supermarkt al een feest. Totdat je de bij de kassa belandt dan, want volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn de boodschappen in de meeste vakantielanden alles behalve goedkoop. Behalve in één land: Spanje!

Een wijntje, blok kaas en verse stokbroodjes zijn in de meeste buitenlandse supermarkten zwaar aan de prijs.

Op naar de Costa Brava

Volgens het CBS ben je in Spanje het minste geld kwijt aan je boodschappen. De prijzen voor voedingsmiddelen liggen namelijk 4 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie. Daarnaast liggen ook de horeca- en en drankenprijzen in Spanje het laagst. Dat is fijn! Zo kun je onbezorgd genieten van een hapje én drankje onder de Spaanse zon.

Doe maar duur

Uit de test kwamen natuurlijk ook de meest ‘dure landen’ van Europa naar voren. Frankrijk bleek het duurst, hier liggen de prijzen voor zowel boodschappen, horeca en drankjes het hoogst. Opvallend: je betaalt voor je boodschappen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk meer dan in Nederland. Ben je van plan een van deze landen te bezoeken, gooi die pastasauzen en potten pindakaas dan alvast maar achterin de auto.

BBQ

Grote kans dat jij tijdens je vakantie een keer de barbecue aan wil slingeren. Je kunt er dan vanuit gaan dat de vleesprijzen anders zullen zijn dan je gewend bent. Vooral in Oostenrijk ligt de vleesprijs enorm hoog, hier zul je dan ook veel betalen voor een barbecue. Opnieuw is Spanje het meest voordelig, ook wanneer het om vlees gaat. Dus ben je nog op zoek naar een budget vakantiebestemming? Dan is Spanje geen gek idee!

Lees ook: Politie deelt waarschuwing voor fietsers met een fietsmand- of tas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash