Interieurgoeroe Rogier Smit doet boekje open over zijn blonde lokken

Draagt interieurgoeroe Rogier een pruik of niet?

De uitzendingen van Paleis voor een Prikkie zorgen bij de kijkers keer op keer voor een hoop vermaak. Niet alleen het hysterische duo an sich steelt de show, maar ook het kapsel van Rogier houdt veel kijkers bezig. Want zijn dit zijn eigen blonde lokken of draagt de interieurgoeroe een pruik? In een interview met Privé geeft Rogier antwoord op deze veelgestelde vraag. 

“Ik houd van een uitbundig kapsel en ik zie er graag goed uit”, biecht de interieurgoeroe op.

Blonde lokken

Als kijker kunnen we niet om de volle bos van Rogier heen. Ook op straat wordt er volgens de interieurgoeroe vaak onderzoekend naar zijn kapsel gekeken. “Het liefst zouden ze me recht op de man af willen vragen of mijn haar van mezelf is of dat ik de kapper heb gevraagd me een beetje te helpen, zodat ik een vollere haardos heb”, vertelt Rogier aan Privé. 

Medische reden

Op de vraag of Rogier een pruik draagt antwoord hij openhartig: “Ik draag geen pruik. Wel heb ik een paar extensions en dat heeft een medische reden.” De interieurgoeroe vertelt dat hij tien jaar geleden een aantal kale plekken op zijn hoofd kreeg. Volgens de dokter was dit – na uitgebreid onderzoek – te verklaren. Rogier leed volgens zijn dokter aan alopecia areata, dit is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat de haarwortelzakjes ontstoken raken. “Dit belemmert mijn haargroei”, legt Rogier uit.

Als je haar maar goed zit

De interieurgoeroe bezoekt vanwege zijn auto-immuunziekte elke 6 weken een kapper om zijn haarextensions bij te laten stellen en de kale plekken op zijn hoofd te camoufleren. Al met al is volgens Rogier negentig procent van zijn haardos puur natuur. Rogier is ondanks de extensions ontzettend blij met zijn volle haardos. “Ik houd van een uitbundig kapsel en ik zie er graag goed uit. Dat ik ijdel ben, ziet iedereen meteen aan me.”

Lees ook: Monique Westenberg deelt ontroerende foto met oma Corrie op Instagram

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill