Speelgoedketen Intertoys is officieel failliet verklaard

Intertoys failliet
Door de rechtbank is Intertoys zojuist failliet verklaard

Wie kent de speelgoedketen niet? De altijd zo populaire speelgoedwinkel Intertoys is nu dan toch echt genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien. Onlangs werd al bekend dat het concern uitstel van betaling moest aanvragen door zware marktomstandigheden. Helaas mocht dit niet baten en is door de rechtbank nu bepaald dat de speelgoedketen failliet is.

De concurrentiestrijd met de online verkopers en discounters kon de Intertoys niet aan.

Concurrentie

De online markt is de afgelopen jaar sterk gestegen, net als goedkope discounters. Voor grote concerns, waaronder Intertoys, is het moeilijk om hier tegen te concurreren. Dit was vooral goed te zijn tijdens de decembermaand waar bleek dat steeds meer mensen cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst online bestelden. Grote postorderbedrijven konden de pakketten met moeite op tijd bezorgen, omdat er zoveel online besteld zou zijn.

Herstructurering

Investeerder Alteri probeerde nog veertien maanden lang de speelgoedketen winstgevend te maken. Daaruit werd geconcludeerd dat er een stevige herstructurering nodig was om het concern nog te redden. Helaas mocht dit niet meer baten. De Intertoys heeft ruim 400 winkels en ruim 3000 medewerkers in dienst. Het is nog niet duidelijk wat het faillissement voor al deze werknemers betekent.

Lees ook: Broer van Gordon vertelt openhartig over familieband

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Wikimedia Commons, Donald Trung