Ivanka Trump ziet koningin Máxima als een vriendin

De twee hebben veel gemeenschappelijke interesses

Amerika organiseert samen met gastland Nederland het Global Entrepreneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag. Een congres dat koningin Máxima opende en waar Ivanka Trump op de laatste dag een afsluitende speech houdt. Ivanka heeft een fijne vriendschap met koningin Máxima, zo vertelt de first daughter in het AD.

Ivanka spreekt over een geweldige relatie met onze koningin.

Den Haag

Ivanka was in de buurt van Nederland en wilde dan ook wel even langskomen bij het congres in Den Haag. Zij en de andere Trump brachten immers een bezoekje aan de Britse royals in Buckingham Palace. Het AD kreeg toestemming voor een mailinterview met de onderneemster en vroeg haar naar haar kennis over de Nederlandse economie, haar band met haar moeder en over haar vriendschap met koningin Máxima.

Vriendschap

Ivanka spreekt in het AD vol lof over Nederland. “Door de architectuur en het omvangrijke grachtenstelsel is het een van de meest prachtige steden ter wereld”, de dochter van de Amerikaanse president is dan ook excited om naar Den Haag te gaan en een speech te geven tijdens het GES in Haagse World Forum. Koningin Máxima opende het congres en Ivanka mag het afsluitende zegje houden. Ivanka is koningin Máxima al vaker tegengekomen in haar werk en de 37-jarige onderneemster vertelt dat er door gemeenschappelijke interesses een vriendschap is ontstaan.

Lof

De twee liepen elkaar voor het eerst tegen het lijf in maart 2017, tijdens de W20, de Vrouwentop van de G20. “Dankzij onze gedeelde interesses en het feit dat we ons allebei inzetten voor de economische zelfstandigheid van vrouwen, is sindsdien een geweldige relatie ontstaan.” Ivanka spreekt vol lof over de kwaliteiten van koningin Máxima en ziet haar als een vriendin. “Ik bewonder haar passie, moed en leiderschap. En ik waardeer onze vriendschap.”

 

Ivenmax

Het hele interview lees je hier.

Lees ook: Sharla krijgt indrukwekkende metamorfose van de Makeover Guy

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill Fox News