Janneke Jelies uit Een Huis Vol wilde eigenlijk niet nog meer kinderen

Een Huis Vol

‘Die zwangerschap was pittig, omdat er zorgen waren of ze gezond ter wereld zou komen’

De 39-jarige Janneke Jelies uit het populaire programma Een Huis Vol vertelt in een interview met Veronica Superguide dat ze eigenlijk geen kinderen meer wilde na haar zesde kind. Uiteindelijk volgden er nog drie kinderen. En als het op dit moment aan Janneke ligt, blijft het daar niet bij.

Openhartig

Janneke vertelt openhartig over haar ervaring en waarom ze eigenlijk geen kinderen meer wilde na de geboorte van dochter Carolien (7). “Die zwangerschap was pittig, omdat er zorgen waren of ze gezond ter wereld zou komen. Dat ging gelukkig goed”, vertelt Janneke. Maar ook na de bevalling was het zwaar voor haar en haar gezin. “Negen maanden huilde ze non-stop. Dat gun ik niemand.”

Vele huilen

Door het vele huilen van hun dochter, moesten ze op inventieve wijze omgaan met de situatie. “We hadden een schroef in het plafond en daar hing de maxicosi aan. We waren op een gegeven moment zo moe en op deze manier hoefden we alleen maar aan het touwtje te trekken om haar heen en weer te wiegen”, vervolgt Janneke. Ze dacht na deze bevalling dan ook echt dat ze geen kinderen meer wilde. “Maar daarna raak ik toch weer zwanger en achteraf denk ik dat het zo moest zijn. Hierdoor zagen we: het kan ook anders. Carolien is de enige die zo gehuild heeft.”

Van gedachten verandert

Janneke is zo van gedachten veranderd, dat ze vindt dat haar gezin nog niet compleet is. Al vindt haar man Johan dat wel. “Ik zou best nog een tiende willen”, vertelt Janneke. “Zwanger zijn vind ik prachtig en baby’s blijven zo leuk. Maar ik kan alleen de Heer danken dat het zo goed is gegaan en we zo’n mooi gezin hebben.”

Herkend

Janneke en haar man Johan worden veel herkend op straat. Het gezin vindt het ook heel erg leuk dat ze gevolgd worden door de camera’s. “Ook deze keer hebben we bij de kinderen gecheckt. Willen zij niet, dan stoppen we.” Dat ze zo herkend worden vindt Janneke wat ongemakkelijk, maar Johan geniet hier juist van. “Als zzp’er werk ik momenteel voor een woningbouwvereniging. Laatst kwam ik een kamer binnen, nadat ik netjes had geklopt, waar mensen nog in bed lagen. Die vrouwen springen uit bed en roepen: ‘Johan!”‘.

Een Huis Vol is vanaf vandaag om 19:00 te zien bij NPO1.

Lees ook: Lekker naar de camping: 5x waarom kamperen zo gezond is

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress