Ben jij jarig in de maand februari? Dan zegt het dít over je persoonlijkheid!

jarig februari

Herken jij jezelf in deze eigenschappen?

Het is de kortste maand van het jaar: februari. De meesten associëren deze maand met veel kou, regen en de donkere, korte dagen. Maar ben je in deze maand geboren? Dan geldt dit vast niet voor jou, want jij hebt weer een goede reden om een feestje te vieren. Als je jarig bent in deze maand kan dat veel over jou als persoon zeggen. 

Onder andere BN’ers als Katja Schuurman, André van Duin, Lieke van Lexmond, Chantal Janzen en Hans Klok vieren in de maand februari hun verjaardag.

Sterrenbeelden
Mensen die geboren zijn in de maand februari dragen het sterrenbeeld Waterman of Vissen. De kenmerken waar een Waterman voor staat zijn vriendelijk en humanitair, eerlijk en trouw, origineel en vindingrijk, onafhankelijk en intellectueel. Aan de andere kant kunnen Watermannen ook eigenzinnig en weerbarstig, dwars en onvoorspelbaar, kil en te onthecht overkomen. De mensen met het sterrenbeeld Vissen zijn fantasierijk en gevoelig, mededogend en aardig, onzelfzuchtig en onwerelds, intuïtief en sympathiek. Ook zij hebben een andere kant en kunnen soms vergeetachtig en idealistisch, geheimzinnig en vaag, zwakke wil hebben en makkelijk te misleiden zijn.

Eigenschappen
In een onderzoek uit 2015 is gebleken dat mensen die in februari zijn of haar verjaardag vieren creatiever zijn dan de mensen die in een andere maand jarig zijn. Met name bij het oplossen van problemen kan deze eigenschap goed van pas komen. Ook blijkt uit een ander onderzoek dat februari-kinderen zeer slechte slapers kunnen zijn. Veel mensen uit deze maand kampen met een slaapstoornis. Jij houdt wel van een feestje, en je verjaardag? Die mag zeker wel gevierd worden als je in deze nogal unieke maand geboren bent. Helemaal in vergelijking met de topmaanden augustus en september.

Lees ook: Dit vertelt de houding waarin je slaapt over je persoonlijkheid

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels