AVROTROS bevestigt: Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Eurovisiesongfestival

De zanger is geen onbekende in de muziekwereld

Na wekenlang speculeren is de kogel dan eindelijk door de kerk: Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dit maakte de AVROTROS zojuist bekend via Instagram. De 26-jarige zanger kan zijn geluk niet op en is naar eigen zeggen onbeschrijfelijk vereerd. 

Kan zijn geluk niet op

Op Instagram plaatst de zanger een foto waarop duidelijk te zien is dat hij het Nederland gaat vertegenwoordigen. “Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go!”, schrijft Macrooy onder zijn foto.

Een schot in de roos

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie, licht toe waarom Jeangu Macrooy de uitverkorene is. “We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is.” Volgens van Stade is het nummer van Macrooy een schot in de roos. “Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Waar kunnen we Jeangu Macrooy van kennen?

De muziek van de singer-songwriter wordt omschreven als Engelstalige modern soul. De zanger trad in het verleden meerdere keren op bij De Wereld Draait Door en was te zien in The Passion in 2018. Niet alleen is de zanger op muzikaal gebied een held, ook werd hij in 2018 door Esquire verkozen tot best geklede man.

Lees ook: Levenslustige jongeren in Over Mijn Lijk bezorgen kijkers brok in de keel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency, Edwin Janssen