Jesse Klaver openhartig over ontmoeting biologische vader: ‘Het was doodeng’

Zijn vader zocht contact met Jesse via zijn halfzusje

In het RTL 4 programma 5 jaar later gaat presentator Beau van Erven Dorens in gesprek met politicus Jesse Klaver. In de uitzending van vanavond zal Jesse openhartiger dan ooit praten over zijn leven. Hij spreekt over zijn politiek ambities, maar het gesprek gaat voornamelijk over zijn privéleven, waaronder het overlijden van zijn moeder en de heftige eerste ontmoeting met zijn biologische vader.

De Groene Links-voorman groeide op zonder zijn biologische vader.

Leven
In 5 jaar later voelt presentator Beau van Erven Dorens Jesse Klaver aan de tand. Vijf jaar geleden was Jesse nog maar een broekie in de Tweede Kamer. Hoogtijd om het kamerlid te ondervragen over zijn politieke ambities, maar ook over zijn privéleven. In de uitzending, die vanavond pas in zijn geheel te zien zal zijn, praat Jesse openhartig over zijn leven.

Ontmoeting
Jesse groeide op zonder zijn biologische vader. Vijf jaar geleden sprak Jesse al uit wat hij zou doen als hij zijn vader zou ontmoeten. Beau, die het fragment hiervan uit de oude doos viste, wilde van Jesse graag weten of deze ontmoeting inmiddels heeft plaatsgevonden. “Ja, ik kan beamen dat het doodeng is”, antwoordde de 31-jarige op die vraag.

Contact
Aan Beau vertelt de fractievoorzitter dat het ontmoeten van zijn biologische vader een stap was die iedere keer uitbleef. Pas toen de moeder van Jesse kwam te overlijden, ging het balletje rollen. “De dag nadat mijn moeder was overleden heeft mijn vader via mijn halfzusje contact gezocht. Hij wilde me graag zien en wilde er graag voor me zijn”, vertelt Jesse hierover.

Te snel
Dat zijn biologische vader contact met Jesse zocht, ging hem niet in de koude kleren zitten, maar op dat moment was het Tweede Kamerlid er nog niet klaar voor. “Ik heb geantwoord dat ik het waardeerde, maar dat ik hoopte dat hij ook wel zou begrijpen dat ik het een beetje vroeg vond. Én mijn moeder verliezen én mijn biologische vader ontmoeten.”

Hoe de daadwerkelijk ontmoeting ging en over veel meer andere dingen praat Jesse vanavond in 5 jaar later op RTL 4.

Lees ook: Jesse Klaver onthult het geheim achter de eikeltjespyjama, wij liggen in een deuk!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf | Beeld: Videostill 5 jaar later