Johan Derksen na misplaatste grap Jandino: ‘Lachend leeghoofd’

johan derksen jandino

‘Ik kan die jongen alleen maar aanraden professionele hulp te zoeken’

Het Voetballer van het Jaar Gala werd dit jaar gepresenteerd door Jandino Asporaat. Omdat de grappenmaker naar eigen zeggen absoluut geen verstand van voetbal heeft, gooide hij het over een andere boeg. Hij probeerde de lachers op zijn hand te krijgen met grapjes over ‘je moeder’. Ook de moeder van Johan Derksen moest het ontgelden, maar daarmee sloeg Jandino volgens velen de plank mis. Johan verloor op 31-jarige leeftijd zijn moeder en ook zijn dochter moest op jonge leeftijd afscheid nemen van haar moeder. Derksen reageert fel op deze ‘misplaatste grap’. 

Johan Derksen kan de grappen van Jandino absoluut niet waarderen

Voetballer van het jaar Gala

Jandino Asporaat opende deze avond door drie minuten lang het publiek aan het lachen te krijgen. Dat probeerde hij althans, want op de beelden is duidelijk te zien dat het publiek niet schaterlachend in z’n stoel zat. Dat viel ook Jandino zelf op: “Er werd een paar keer leuk gelachen, maar het was zeker geen dijenkletser”, reageert de grappenmaker op Instagram op het commentaar over zijn optreden.

Johan Derksen

Voetbalanalist Johan Derksen had vooraf al zijn twijfels over het optreden van Jandino tijdens het gala. “Belachelijk”, reageerde Johan op dit idee. Jandino moest hier dan ook op reageren en haalde tijdens zijn introductie van het gala flink uit naar Johan met de uitspraak: “Als je de kans krijgt om de mannen van Voetbal Inside een half uur eerder van de buis af te pleuren, neem ik die kans. Je weet, Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment.” Vervolgens sloot Jandino ‘m af met: “Johan Derksen, je moeder!”

Niet in goede aarde

Van deze opmerking was Johan Derksen absoluut niet gediend. Ondanks dat de voetbalanalist zelf ook vaak de grenzen opzoekt als het gaat om wrede opmerkingen, viel deze reactie van Jandino niet in goede aarde. Bij Veronica Inside Radio geeft Johan aan: “Ik kan die jongen alleen aanraden professionele hulp te zoeken.” De voetbalanalist gaat hier nog verder over door. “Hij past gewoon helemaal niet bij voetbal. Heb je ineens zo’n lachend leeghoofd op het podium staan.”

Doodsbedreigingen

Niet alleen Johan Derksen liet zich gaan. Ook vele kijkers waren het niet eens met de uitspraken van Jandino tijdens het gala. En dit ging van kwaad tot erger: voor velen was dit zelfs een vrijbrief om doodsbedreigingen naar de grappenmaker te sturen. “Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privé telefoonnummer. Er is mij geen ziekte gespaard gebleven”, laat Jandino op zijn Instagram weten. Gelukkig laat de grappenmaker zich niet kennen en geeft hij aan een waardevolle les te hebben geleerd. “Ik ben een hardwerkende, positieve gast. Hoe hard ze ook hun best doen om je neer te halen, het gaat ze niet lukken.”

Lees ook: Herfsttemperaturen op komst: is het gedaan met de zomer?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Unsplash