Jongeren die zich gedroegen tijdens oud en nieuw? In Wijk bij Duurstede krijgen ze een fikse geldbeloning

jongeren vuurwerk

En niet iedereen is te spreken over deze beloning…

Omdat de jongeren in Wijk bij Duurstede zich hebben gedragen tijdens de afgelopen jaarwisseling krijgen ze van de gemeente een beloning. Het zou gaan om een bedrag van €8440,- dat uitgegeven mag worden aan activiteiten of voorzieningen. 

Er was door de Utrechtse gemeente een potje gemaakt voor de eventuele vuurwerkschade.

Jongeren
Omdat de nieuwjaarsnacht zo rustig is verlopen en het geld blijkbaar niet nodig was voor vuurwerkschade wil de Utrechtse gemeente de inwoners belonen. Dit alles in tegenstelling tot vorig jaar; toen liepen de bedragen vanwege vuurwerkschade op tot €13.000. Voor de jaarwisseling plaatsvond, kwam de wethouder van de stad met een aanbod: indien het bedrag van de schade minder zou worden dan €10.000 zouden de jongeren het verschil krijgen. Blijkbaar heeft dit de stad goed geholpen, want uiteindelijk werd de totale schade nieuwjaarsnacht €2560. Volgens RTV Utrecht zijn er in totaal twee afvalbakken, twee hondenpoepbakken, een hek en zeven verkeersborden gesneuveld.  Aangezien het dit jaar zó weinig was, krijgen de jongeren uit Wijk bij Duurstede nog eens €1000 extra als bonus.

Verbijsterd
Via social media is een verkiezing opgezet waarin de jongeren mogen stemmen waaraan het bedrag willen besteden. Toch is niet iedereen het eens met deze aanpak van de Utrechtse gemeente. De VVD reageert verbijsterd: “Sinds wanneer word je in ons land financieel beloond als je geen strafbare feiten pleegt?”, vraagt Sybren van der Velden zich af. Hoe denken jullie over deze nieuwe aanpak van Wijk in Duurstede? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: Haal de schaatsen uit het vet: we kunnen het natuurijs weer op!

Bron: Lindanieuws | Beeld: Pixabay