Durf jij het aan? Kamp van Koningsbrugge zoekt nieuwe kandidaten

Vijftien gewone burgers krijgen de kans om bij The Special Forces te komen 

Het populaire programma Kamp van Koningsbrugge krijgt een tweede seizoen. Voordat dit op de buis verschijnt — en we er weer massaal naar kunnen kijken — moeten er eerst kandidaten komen die deel willen uitmaken van The Special Forces. Zie jij jezelf met gemak tientallen push-ups en sit-ups doen, heb jij ijzeren discipline en ben je ook niet bang voor viezigheid? Dan is dit wellicht iets voor jou. 

Gewone burgers

Presentator Jeroen van Koningsbrugge zoekt vijftien gewone burgers die de strijd willen aangaan in het programma. The Special Forces is de best getrainde militaire eenheid van ons land, en dat ben je natuurlijk niet zomaar. De opleiding om toegelaten te worden tot de eenheid is één van de zwaarste die er zijn. Toekomstige kandidaten moeten dan ook zowel fysiek als mentaal sterk genoeg zijn om de opleiding te kunnen volbrengen. 

Loodzware opleiding 

Om deze zware uitdaging aan te kunnen, heb je ijzeren discipline en wilskracht nodig. Daarnaast moet je tot op het bot gemotiveerd zijn om bij de eenheid te willen komen. Het slagingspercentage van de opleiding geeft nog eens extra aan hoe zwaar het is. Slechts 3 procent van de deelnemers slaagt hiervoor. Denk jij dat je bij deze 3 procent hoort? Dan kun je je nu aanmelden voor het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge. Je hebt nog tot 31 juli 2021 om dat te doen. 

The Special Forces

Het Korps Commandotroepen is de meest specialistische inhoud van het Nederlandse leger. Kandidaten strijden in het programma voor een plekje binnen The Special Forces. Deze eenheid wordt ingezet bij geheime en risicovolle operaties over de hele wereld. Het eerste seizoen van het AVROTROS-programma trok wekelijks zo’n miljoen kijkers en was daarmee een groot succes. Ook Defensie was blij met het programma, zij kregen dagelijks zo’n vijf aanmeldingen. Ter vergelijking: normaal zijn dit er één of twee. Hoewel het programma laat zien dat de opleiding erg zwaar is, worden veel kijkers tóch geïnspireerd.

Lees ook: Gekleurde groente op je bord: leuk om te zien én heel gezond

Bron: Viva, AVROTROS | Beeld: AVROTROS