Karin Bloemen blikt terug op zwaar jaar

Karin Bloemen

Haar knie-operatie was erg pittig

Karin Bloemen lijkt beter in haar vel te zitten dan ooit. Naar eigen zeggen voelt ze zich nu ‘kiplekker’, maar daar is wel het een en ander aan vooraf gegaan. Zo heeft de 58-jarige blondine een zwaar jaar achter de rug.

Het herstel was erg pittig.

Operatie

Voor Karin stond het afgelopen jaar in het teken van veranderingen. Zo waren haar knieën versleten en moest ze daarvoor onder het mes. “Ik kon mijn show doen, maar daarna lag ik helemaal kapot op de bank. Elke stap deed zeer, want mijn knie was echt op”, deelt Karin met weekblad Weekend. Karin ging daarom onder het mes; in juli kreeg de zangeres twee nieuwe kunstknieën.

Herstel

Herstellen van een operatie is niet niks, maar ook voor de familie van Karin was het niet altijd makkelijk. “Voor mijn man Marnix was het natuurlijk ook heel zwaar. Hij moest allemaal dingen doen die ik niet meer kon. Denk aan boodschappen tillen, steeds de trap op en af om wat voor me te halen”, vertelt de cabaretière. “Achteraf gezien waren de pijn en het jaar voor de operatie absoluut geen makkie en ook de operatie en de revalidatieperiode waren niet gemakkelijk, maar daarna werd het steeds fijner. Twee knieën tegelijk laten opereren is natuurlijk ook wel heel heftig”, vervolgt ze.

Afvallen

Tevens besloot de zangeres dat ze gezonder wilde zijn en startte daarom met lijnen. “Ik was er zo klaar mee, met dik zijn. Niet dat ik mezelf niet mooi vond, integendeel. Ik hou van volle vrouwen. Ik vond mezelf prachtig. Het is alleen niet mooi voor je knieën. Niet voor je rug, je nek, je alles”, vertelde Karin hier eerder over aan het AD. Dankzij een proteïnedieet lukte het de goedlachse blondine om maar liefs 26 kilo af te vallen. “Het was vreselijk zwaar; mijn knie-operatie, het afvallen, maar ik voel me nu gelukkig kiplekker, weer als nieuw”, vertelt Karin. “Ik ben heel blij. Ik heb ook veel meer energie.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Was weer een topweek!! #karinbloemen #souvenirs #show #music #weggeven #entertainment #theater #otazu

Een bericht gedeeld door Karin Bloemen (@karin_bloemen) op

Lees ook: Ruud de Wild en Olcay Gulsen doen het rustig aan in hun relatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Weekend | Beeld: Videostill Omroep Max