De reden waarom je kat je volgt als je naar de wc gaat

kat

Ach, het is eigenlijk hartstikke schattig

Eerder onthulden we al dat katten kunnen communiceren via hun staart en dat katten de kwaliteit van leven verbeteren. We komen steeds meer te weten over deze harige vrienden, maar toch blijven er raadsels. Gelukkig worden steeds meer van deze raadsels opgelost, zo weten we nu waarom een kat vaak achter je aanloopt als je naar de wc gaat.

Wat zijn het toch leuke beestjes.

Wc-maatje

Het is niet de eerste -en vast ook niet de laatste- keer dat je naar de wc loopt en in je ooghoek ziet dat je kat je volgt. Waarom volgt je kat je toch zo graag naar het kleine kamertje? Kattenexpert en gedragstherapeute Anneleen Bru vertelt dat er geen wetenschappelijke uitleg voor is, maar dat er wel een paar redenen zijn waarom je kat je zo graag vergezelt naar de wc.

Aandacht

Een van de redenen kan zijn dat je kat gewoon wat aandacht wil hebben. “En omdat je op de wc niet veel beters te doen hebt, behalve even naar je smartphone staren, weet je kat al snel dat ze op dat moment kans maken op een beetje aandacht. Logisch dus dat ze dan naar jou komen”, vertelt de kattenexpert aan Newsmonkey. Maar dat is nog niet het enige.

Onvoorspelbaar

Voor een kat valt er geen peil op te trekken wat mensen toch steeds in huis doen. De ene keer zijn ze aan het koken en dan zijn ze weer aan het afwassen. Ze zijn continu in de weer en dat is soms best verwarrend voor je trouwe viervoeter. Als jij naar de wc gaat om er even lekker voor te gaan zitten, vind je kat je voorspelbaar en is hij graag bij je in de buurt.

De geur

Dat het toilet niet naar bloemetjes ruikt als je een grote boodschap hebt gedaan, moge duidelijk zijn. Je kat is dol op geuren -tja, het maakt dus niet uit welke geuren. Het toilet is voor een kat een walhalla aan geuren en daarom volgt hij je als je naar het toilet gaat.

Lees ook: Onderzoek toont aan: hondenbezitter leven langer en gelukkiger

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Newsmonkey | Beeld: Pexels