Kathleen Aerts blikt terug op K3-periode: ‘Ik deed dat tien jaar met hart en ziel’

Ken jij alle liedjes van K3 nog?

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Kathleen Aerts voor het laatst op de planken stond als lid van K3. Nadat ze afscheid nam van haar plekje in de populaire meidengroep vertrok ze met haar echtgenoot naar Zuid-Afrika. Hoe gaat het nu met haar en hoe kijkt ze terug op haar K3-tijd?

Ze heeft warme herinneringen aan haar tijd als lid van K3.

Ontstaan K3

In 1998 richtte Niels William K3 op. De muzikant had voor ogen dat K3 de Vlaamse versie van de Spice Girls zou worden. Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts namen deze taak op zich; met succes in 1999 scoorde het drietal hun eerste hit. Als K3 verkregen de dames al snel faam in zowel België als Nederland en scoorden ze hit na hit. Heyah mama, Alle Kleuren, Tele-Romeo, Toveren, Oya lélé en Kusjesdag werden ongekend populair. Hoewel Kathleen de tijd van haar leven had bij K3, besloot ze in 2009 de handdoek in de ring te gooien en nam ze afscheid van de meidengroep. In een skypegesprek met Shownieuws blikt de blondine terug op haar tijd bij K3.

Leuke periode

“Dat is tien jaar lang een hele leuke periode geweest in mijn leven”, vertelt Kathleen enthousiast. Een aantal van de concerten kan Kathleen nog goed voor de geest halen. “Ik weet nog de Ahoy-concerten, die waren toch wel heel bijzonder. Dat was de eerste keer dat we alleen als K3 voor zo’n groot publiek optraden. Weet je, als je daar middenin zit dan besef je niet wat voor impact dat eigenlijk heeft op kinderen”, gaat ze verder. “Ik heb dat tien jaar echt met hart en ziel gedaan”, blikt de voormalig K3-zangeres terug. “Maar ik denk dat het gewoon tijd was voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven”, vertelt ze over het vertrek bij de groep.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag exact 10 jaar geleden moest ik de wereld vertellen dat ik K3 zou verlaten… 10 jaar al maar het lijkt alsof het gisteren was… dit was één van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven en ik herinner me dat ik zo bang was voor jullie reacties… ? Dacht dat jullie allemaal boos zouden zijn… ? maar bij deze wil ik jullie nogmaals danken voor al jullie hartverwarmende woorden van toen… Moet bekennen dat ik pas veel later besefte wat een ‘grote stempel’ wij hebben gedrukt op vele kinderjaren; Zelfs vandaag, 10 jaar later, vertellen jullie mij nog steeds hoe onze liedjes jullie troost brachten in moeilijke momenten en telkens ik dit hoor, stroomt mijn hart over van vreugde en dankbaarheid dat ik van zoiets bijzonder 10 jaar lang deel mocht uitmaken… Ik hoop van harte dat K3 nog jaren zal bestaan en zo nog vele kinderharten blij mag maken! Dikke knuffel voor jullie allemaal! ???#k3 #throwback #10jaar #muziek #afscheid #alsofhetgisterenwas #bedankt #timeflies

Een bericht gedeeld door Kathleen Aerts (@kathleen_aerts) op

Zuid-Afrika

Nadat Kathleen stopte als lid bij K3 kwam ze politieagent Steven tegen op wie ze dolverliefd werd. De twee stapten op 12 juni 2010 in het huwelijksbootje. Ze kregen samen twee zoons. In 2015 pakte de familie hun biezen en vertrokken ze naar Zuid-Afrika. “Samen met mijn man hebben we hier een reisbureau opgericht.” Met hun reisbureau organiseren ze diverse reizen op maat voor avonturiers die Zuid-Afrika willen ontdekken.

Contact K3-leden

Ondanks dat Kathleen nu aan de andere kant van de wereld zit, blijft ze “voor altijd een K3-meisje en dat is heel fijn. Dat houdt ons lekker jong.” Toen Kathleen in 2009 K3 verliet werd de Nederlandse Josje Huisman haar opvolger. Zo’n zes jaar later namen Karen, Kristel en Josje ook afscheid van de meidengroep en werden ze opgevolgd door Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn. Hoewel Kathleen de tijd van haar leven had met Karen en Kristel, heeft ze geen contact meer met deze dames. Wel wil ze benadrukken dat er van kwaad bloed absoluut geen sprake is, maar dat het contact simpelweg is verwaterd. Overigens laat Kathleen weten dat ze wel contact heeft gehad met Josje en dat haar K3-opvolgster zelfs nog een keer bij haar langs is geweest in Zuid-Afrika. Ook laat Kathleen weten dat als er ooit een reünieconcert van K3 komt, ze dan zeker van de partij is.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanavond zeker kijken naar #diehuis Met @josjecoos @kathleen_aerts #topwijf #zuidafrika #blonde #friends #zomer #kijken

Een bericht gedeeld door Kathleen Aerts (@kathleen_aerts) op

Lees ook: Zo lukte het Roxeanne Hazes om af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shownieuws, Nu | Beeld: Videostill YouTube