Katja Schuurman openhartig over zwangerschap: ‘Mijn buik ziet eruit alsof ik ga bevallen’

Ook vertelt ze dat ze weleens paniek voelt door haar eerdere miskraam

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk lijken op een roze wolk te leven. De tortelduifjes konden hun geluk niet op toen bleek dat Katja zwanger was. Helemaal zorgeloos van de zwangerschap genieten zit er echter niet in. Door de coronacrisis zat een simpel bezoekje aan de verloskundige brengen er niet in. Ook voelt ze zich weleens in paniek door haar eerdere miskraam.

Kapot moe genieten

Voor Katja zijn de laatste loodjes nog niet in zicht. De presentatrice is eind augustus uitgerekend, maar ze heeft het gevoel dat ze al kan bevallen. In een FaceTime-gesprek met Art Rooijakkers vertelt de actrice dat ze daarnaast erg moe is. “Ik ben kapot! Dat baby’tje vraagt zoveel van mijn energie, niet normaal. Ik ben nu vijf maanden, maar mijn buik ziet eruit alsof ik al bijna ga bevallen”, grapt ze. Ondanks de vermoeidheid gaat het verder goed met de presentatrice. “Ik voel me goed, maar ook irritant moe. Ja, mijn leeftijd heeft er vast en zeker mee te maken. Wie gaat er nou in godsnaam op z’n 45ste zwanger worden, haha!”

Eerdere miskraam

Door de coronacrisis ervaart Katja haar zwangerschap anders dan normaal, toch blijft ze er nuchter onder. “Ik maak me niet te druk om dingen die in de toekomst zijn, dat is zonde van mijn energie”, deelde ze er eerder over haar aankomende bevalling in augustus met NU.nl. Over de gezondheid van de baby zelf, maakt de presentatrice zich nog weleens zorgen. Zo deelt ze met Art dat ze door een eerdere miskraam nog weleens bang is dat het misgaat. “De eerste drie maanden, eigenlijk nog wel wat langer, was ik steeds een beetje bang of het wel goed ging. Ik heb een keer een miskraam gehad, voor mijn oudste dochter Sammie, bij drie maanden. Je voelt de baby nog niet, dus het is allemaal heel onzeker.”

Emotioneel

Af en toe kan Katja nog steeds wel paniekerig zijn, maar ze kan altijd bouwen op haar verloskundige. “Gelukkig hebben we hier in het dorp een verloskundige wonen die zo lief is om, als ik weer wat paniek voel, langs te komen zodat ik in ieder geval de hartslag kan horen. Als ik de hartslag hoor ben ik zó emotioneel, dat is zó mooi.”

Lees ook: Katja Schuurman over dochtertje: ‘Een naam hebben we al gekozen’

Bron: Weekend | Beeld: Videostill