Last van kattenallergie? Met dit vaccin kan je er binnen één keer vanaf zijn

Goed nieuws voor mensen met een allergie voor katten!

Gek op katten, maar krijg je spontaan jeukende ogen en een loopneus zodra er een voorbij loopt? Allergisch zijn voor katten kan erg vervelend zijn, want laten we eerlijk zijn: we willen ze allemaal even aaien wanneer ze voorbij lopen. Gelukkig kan dat binnenkort ook voor alle mensen met een kattenallergie. Als het aan deze Zwitserse wetenschappers ligt ben je met één vaccin van je allergie af.

Wetenschappers zeggen dé oplossing te hebben gevonden voor een kattenallergie.

Allergische reacties

Die schattige pluizenbol willen we allemaal een aaitje over de bol geven. Met of zonder allergie. Echter is het voor de mensen met een allergie achteraf een stuk minder prettig. Klachten als branderige, jeukende ogen en veel niesbuien gaan gepaard met deze allergie. Deze reacties worden veroorzaakt door een stofje genaamd Fel d 1. Dit zit in het speeksel en in de huid van katten. Wetenschapstijdschrift The Journal of Allergy and Clinical Immunology stelt dat 10 procent van de mensheid allergisch is voor dit specifieke stofje.

Antistof

Wetenschappers uit Zwitserland hebben nu het vaccin ‘HypoCat’ ontwikkeld dat een antistof voor Fel 1 d bevat. Het vaccin wordt niet ingeënt bij de mens, maar de kat krijgt het toegediend. De antistof zorgt ervoor dat het stofje in het kattenlichaam wordt geneutraliseerd. Mensen met een kattenallergie kunnen vervolgens niet reageren met allergische reacties op het stofje.

Vaccin tegen kattenallergie

Volgens de wetenschappers is het vaccin niet schadelijk voor katten. Uit het onderzoek is gebleken dat katten het vaccin prima konden verdragen en dat ze geen ernstige of langdurige bijwerkingen vertoonden. Wil je je kat graag inenten met het vaccin, dan moet je nog even geduld hebben. Het bedrijf dat het vaccin verder wil ontwikkelen schat dat het medicijn tegen kattenallergie op zijn vroegst in 2022 op de markt komt.

Lees ook: Dit zijn de populairste honden- en kattennamen van 2019

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jacionline, Margriet | Beeld: Unsplash