Dit zijn de populairste honden- en kattennamen van 2019

Staat de naam van jouw viervoeter ertussen?

Los van het feit dat je je viervoeter elke mogelijke naam op de wereld kan geven, kiezen we toch vaak dezelfde namen. Er zijn gewoon een aantal namen die heel erg lekker klinken wanneer je die trouwe viervoeter terug moet roepen tijdens een wandeling. Jaarlijks wordt er een lijst op gesteld met de meest voorkomende namen, waaruit blijkt dat we met z’n allen helemaal niet zo origineel zijn. Op de hondenlijst is er namelijk weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar!

Op het gebied van kattennamen zijn we wél een stuk creatiever.

Het onderzoek

De namen van honden en katten worden sinds 2006 elk jaar onderzocht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg. De uitkomsten zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 honden en katten. De namen worden genoteerd en vervolgens wordt er een top 5 uit gemaakt. Handig, wanneer je nog een naam voor een nieuwe hond of kat moet verzinnen óf je nieuwsgierig bent naar je eigen originaliteit.

Niet zo creatief

De hondennamen zijn ten opzichte van het vorige jaar niet veel veranderd. Max is opnieuw de populairste naam. Daarnaast is er maar één nieuwkomer in de top 5. Als het gaat om kattennamen zijn de twee koplopers twee namen uit The Lion King. Volgens de onderzoekers gaat dit aantal nog stijgen, aangezien de remake van The Lion King vanaf volgende week in de bios te bewonderen is.

De top 5 hondennamen:

1. Max
2. Bella
3. Pip
4. Bo
5. Lola

De top 5 kattennamen:

1. Simba
2. Nala
3. Bella
4. Pip
5. Milo

Lees ook: Is jouw hond bang voor onweer? 5 tips om je viervoeter te helpen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash