Kijkers Boer Zoekt Vrouw genieten met volle teugen van speeddates

Kijkers smulden van de flinke portie ongemakkelijkheid

Gisteravond zaten ruim 2,6 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd voor de tweede aflevering van Boer Zoekt Vrouw. In deze aflevering was het voor de boeren en de tien briefschrijvers tijd voor de speeddates. Ongemakkelijkheid, hilariteit en aandoenlijke momenten: we hebben het allemaal gezien.

Speeddaten in 5 minuten

Met een simpel eierwekkertje stelden de boeren de tijd van de speeddates vast. Met de timer op 5 minuten, was het tijd voor een ‘goed’ gesprek. Dit verliep soms soepel, soms met wat gestamel. Met veel gepraat over koetjes en kalfjes zoals hobby’s en afkomst, ging het tijdens sommige dates ook flink de diepte in.

Huisje, boompje, beestje

Bij sommige speeddates gingen de gesprekken al gauw over serieuze zaken. Onderwerpen als samenwonen, kinderen en toekomstplannen kwamen al gauw aan bod. Menig boer nam het woord ‘relatie’ al in de mond, waar schijnbaar geen enkele brievenschrijver raar van opkeek.

Kijkers genieten met volle teugen

De ongemakkelijkheid van de speeddates is veel kijkers thuis niet ontgaan. Op Twitter ging het tijdens en na de uitzending al gauw los. Menig kijker had zo zijn twijfels over de gespreksonderwerpen en de duur van de speeddate. ‘Op je speeddate al over kinderen beginnen… Dat is wel heel speedy’, en ‘In 5 minuten heb je toch helemaal geen beeld van iemand?’, klinkt het op Twitter.

Lees ook: 6 tips om geld te besparen met een gezin

Bron: Libelle | Beeld: Beeldbank KRO-NCRV, Fotograaf: Linelle Deunk