Kijkers kritisch op groot gezin in eerste aflevering Paleis voor een Prikkie

kijkers kritisch Paleis voor een Prikkie

Niet iedereen is even enthousiast over het grote gezin in de eerste aflevering

Het vierde seizoen Paleis voor een Prikkie ging gisteravond van start. Interieurstylisten Frank en Rogier reizen stad en land af om arme gezinnen in Nederland te helpen aan een prachtig nieuw interieur. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zien we vader Joop, de zwangere Claudia en hun vier kinderen. Het interieur van het gezin kan de nodige hulp van de interieurstylisten goed gebruiken, maar de kijkers zijn naderhand niet helemaal te spreken over het geholpen gezin.

Wat vond jij van de eerste aflevering van Paleis voor een Prikkie?

Zware tijden

Het gezin lijkt zware tijden gekend te hebben. Vader Joop is alcohol- en drugsverslaafd geweest, maar wist gelukkig op eigen kracht zichzelf weer op de been te helpen. Samen met zijn vrouw Claudia kregen ze vier kinderen en is ze in verwachting van de vijfde. Wegens geldgebrek is het de familie nog niet gelukt om hun huis op te knappen. Frank en Rogier zijn – zoals we de mannen kennen – niet vies van een uitdaging en gaan met volle moed aan de slag in de woning.

Prachtig interieur

Voor een klein budget van 250 euro weten Frank en Rogier ook in het nieuwe seizoen weer een prachtig interieur neer te zetten voor het gezin. Met de romantische look voelt het huis een stuk warmer en gezelliger aan. De kijkers zijn te spreken over het werk die de interieurstylisten afleveren, maar het gezin waar het om draait? Daar hebben de mensen op social media de nodige kritiek op.

‘Asocialen’

Kijkers kunnen het niet rijmen: “Bijstandsuitkering, vol dure tattoo’s en 5 kinderen. Ja, die mensen verdienen het! NOT. En hij kan geen betaald werk vinden. Vroeger noemde wij dat lui.” Ook andere kijkers lijken zich aan te sluiten bij de opsommende kritiekpunten. “Leven in armoede maar toch nog een vijfde kind op de wereld zetten. Ik kan daar niet bij met mn verstand.” “Voedselbank, een huis vol zooi, opruimen hebben ze nog nooit van gehoord en dan een vijfde kind? Gewoon stelletje asocialen.” 

Hele aflevering van Paleis voor een Prikkie terugkijken? Klik hier.

Lees ook: Akkefietje in de studio: ruzie tussen TVOH-coaches Lil’Kleine en Anouk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill SBS6