Kijkers stomverbaasd over eerste aflevering ‘Waar doen ze het van?’

Beide gezinnen in het programma maken heel wat tongen los

De eerste aflevering van ‘Waar doen ze het van?’ zorgt meteen voor heel wat gespreksstof. Kijkers verbazen zich zowel over het steenrijke gezin Azimi, dat 130.000 per maand verdiend, als over familie De Vrind, die slechts 300 euro per maand te besteden heeft.

Torenhoge schulden

In de eerste aflevering van het nieuwe programma, dat menig kijker zal doen denken aan Steenrijk, Straatarm, volgen we de familie Azimi en de familie De Vrind. Dit laatste gezin zit er niet bepaald warmpjes bij. Jilke en Marco moeten rondkomen van 300 euro per maand. Daarvan onderhouden ze niet alleen zichzelf, ook hebben ze drie jonge kinderen én elf huisdieren. Met zeven katten, drie vissen en een konijn is het een gezellige beestenboel in huis. De familie heeft te kampen met torenhoge schulden. Doordat de hypotheek maandenlang niet werd afgeschreven, moeten ze nog 75.000 euro aan schuld betalen.

Dure gewoonte

Niet alleen de hoeveelheid huisdieren maakt flink wat los, ook raken mensen niet uitgepraat over de gewoonte van Jilke en Marco om te roken. Van de 75 euro die het gezin per week heeft te besteden, gaat maar liefst 26 euro op aan sigaretten. Door de stressvolle situatie waarin ze verkeren, vinden de ouders het lastig om hiermee te stoppen. Wat ook niet onopgemerkt blijft bij de kijkers, is dat de jonge kinderen van het gezin een eigen telefoon hebben. “Ik moest het vroeger doen met een speelgoedtelefoon”, grapt een Twitteraar.

Kille bedoeling

De familie Azimi heeft juist geld als water. Het gezin met twee kinderen woont in een luxe ‘kasteel.’ Toch noemen veel kijkers het een kille bedoeling. Zo zijn veel mensen van mening dat de vader te afwezig is. “Rijk gezin wil alleen maar nog meer geld verdienen ten koste van ‘t gezinsleven”. “Nooit samen eten. Dan kun je veel geld hebben, maar ben je toch arm.” Dat de eerste aflevering van het programma heel wat stof doet oplaaien, is juist de bedoeling van het programma. Met Waar doen ze het van? wil de omroep namelijk dat het minder taboe wordt om geldzaken met elkaar te bespreken.

Lees ook: Kijkers vol verbazing over gezin in Steenrijk, Straatarm

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill