Kimberly viel 68 kilo af door de ‘luie’ variant van het ketodieet

Af en toe ongezond eten mag best

Kimberly Powell had als kind al overgewicht. Op haar zwaarst woog ze 145 kilo en toen besloot ze dat de maat vol was. Ze gooide het roer drastisch om en begon in 2016 met het ketodieet. Iets wat al snel z’n vruchten afwierp.

Wat een prestatie!

Overgewicht

“Ik heb altijd overgewicht gehad”, deelt Kimberly met Women’s Day. “Ik groeide op in een arm gezin en we aten veel gerechten die niet duur waren en veel koolhydraten bevatten. Denk aan toast met kaneelsuiker, spaghetti en ga zo maar door. Als we een beetje geld overhadden, gingen we naar een restaurant in de buurt en aten we veel te veel.” Toen Kimberly haar middelbare schooldiploma haalde, woog ze zo’n negentig kilo. “Ik zat niet lekker in mijn vel en probeerde elk (heftige) dieet uit dat er bestaat. Ik at op een gegeven moment alleen koolsoep. Al mijn pogingen mislukte. Op z’n best viel ik af, maar kwam het gewicht er ook weer bij.”

Roer omgooien

“Ik woog op mijn zwaarst nadat ik was bevallen van mijn tweeling in 2014. Ik woog 145 kilo, tijdens mijn zwangerschap woog ik 163 kilo.” Kimberly besloot het roer daarom drastisch om te gooien en schakelde over op het ketodieet. “Een dieet waarbij je weinig koolhydraten eet en veel vet, was voor mij goed vol te houden. Ik miste de koolhydraten amper en vond het leuk om me te focussen op gerechten met vlees, kaas en andere keto-vriendelijke voedingsmiddelen.”

‘Dirty’ ketodieet

Kimberly begon haar ommezwaai met het volgen van het ‘dirty’ ketodieet in 2016. Wat eigenlijk inhoudt dat je nog steeds fastfood kunt eten, maar dan zonder de broodjes en frietjes. “Het was zeker geen gezonde optie, maar voor mij was het een goede eerste stap om in ketose te raken.” Toen Kimberly in ketose zat, realiseerde ze zich dat ze liever veel thuis ging koken en begon ze met het bereiden van alleen gezonde maaltijden. “Ik kreeg veel meer energie en leefde niet meer naar een cheat meal toe. Ik leefde een gelukkig leven, zonder mezelf uit te hongeren.”

Bekijk de resultaten van Kimberly op de volgende pagina.

Pagina 1/2