Deze kledingstukken kun je het beste iets te groot kopen

kledingstukken

Het is veel beter als je deze kleding ietsjes te groot koopt

Wanneer het op maatlabels aankomt, weten we nooit waar we aantoe zijn. Bij de ene winkel valt maat 40 als een xxs-je, en bij de andere winkel valt maat 36 als een tentdoek. Het is maar iets lastigs hoor, die maten. Bovendien zou je er helemaal niet zo verkeerd aan doen om die maatlabels te laten voor wat het is. Déze kleding kun je namelijk beter te groot kopen.

Beter te groot dan te klein, in deze gevallen!

Te groot

Kleding te groot kopen? Wanneer het om schoenen gaat is dat niet zo’n handig idee. Echter is het wel een goed plan als het gaat om de volgende kledingstukken:

T-shirt. De kwaliteit van shirts gaan best wel achteruit wanneer je ze in de droger doet. Dit komt doordat t-shirts voornamelijk uit katoen bestaan. Doe je het shirt in de droger? Dan kan het nog 20 procent krimpen. Als je het shirt wat aan de grote kant koopt, kun je het ‘m gewoon in de droger doen.

Tui van wol. De vezels in een trui trekken samen wanneer je de trui wast, hetzelfde geldt voor een trui in de droger. Om die reden is het goed om een trui te kopen die wat groter is. Bovendien is een trui een maatje groter nooit verkeerd. Als het koud is, kun je er dan lekker in wegkruipen.

Sokken. Net als t-shirts bestaan sokken voornamelijk uit katoen. Daarom krimpen ook sokken wanneer je ze in de droger doet. Je kunt ze daarna waarschijnlijk nog wel aantrekken, maar de sokken kunnen de bloedcirculatie dan belemmeren.

Lees ook: Dit is waarom je kleding altijd eerst moet wassen na aankoop!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels