Heb je weleens last van knakkende knieën? Dit kan het betekenen

 

knieën

Heb jij ook weleens last van knakkende knieën?

Knakkende knieën: iedereen heeft het weleens gehad. Je zit op de bank, trekt je benen op en ineens: knak! Je loopt de trap op, gaat zitten: knak! Heb jij ook regelmatig last van een knakkende knie? Waarschijnlijk denk je er niets ergs van, het gebeurt nu eenmaal af en toe.

Maar het kan toch een tikkeltje erger zijn dan dat je aanvankelijk dacht…

Gewrichtsslijtage

Die knakkende knie klinkt heel onschuldig, maar kan wijzen op een onderliggend probleem. Volgens onderzoekers van het Baylor College of Medicine in Houston, Texas kan het wijze op gewrichtsslijtage. Onderzoekers verbonden aan de universiteit hebben een groep proefpersonen met knakkende knieën onderzocht en hieruit bleek dat maar liefst 75 procent van de proefpersonen osteoartritis had!

Gewrichtsontsteking

Ook bleek uit hetzelfde onderzoek dat mensen die af en toe knakkende knieën hebben, twee keer zoveel kans hebben om binnen een jaar pijnlijke artritis (gewrichtsontsteking) te ontwikkelen. Gelukkig kan je dit risico wel beperken door je gewrichten soepel te houden. Dit doe je door regelmatig te bewegen, bijvoorbeeld door veel te wandelen en dagelijks wat squats of lunges te doen.

Lees ook: Het heerst weer: zo zorg je ervoor dat jij die verkoudheid niet overneemt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash