Nog even volhouden: komende week mooi weer op komst

De temperaturen gaan de komende week weer stijgen

Hoewel we een prachtig paasweekend hebben gehad, waren de dagen erna guur en koud. Deze grijzige, natte periode willen we het liefst zo snel mogelijk achter ons laten, want het is natuurlijk inmiddels alweer mei. We hebben goed nieuws, want de mooie, warme dagen komen er weer aan!

Vandaag wordt het zonnig en de zon blijft voorlopig ook nog wel even schijnen.

Sterke zonkracht

De temperatuur is nog niet hoog voor de tijd van het jaar. Toch belooft daar later deze week verandering in te komen en zal het maximaal 20 graden worden. Daarom wordt er nu gewaarschuwd om je de komende week al goed in te smeren. De zonkracht loopt namelijk op tot zes en dat betekent dat je met een lichte huid binnen een kwartier al kunt verbranden, zo meldt Weeronline op hun site.

Zon en regen

De week start nog met een frisse temperatuur van maximaal een graad of twaalf, maar later deze week zal de temperatuur gaan stijgen. Ook de windkracht ligt deze week een stuk lager -maximaal vier- , zodat het ook niet zo koud aan zal voelen. Het enige slechte nieuws: ondanks dat de temperaturen aan het einde van de week oplopen tot boven de 20 graden, neemt de kans op regen ook flink toe. Minder leuk voor de mensen die aankomend weekend vrij zijn, want de dagen daarna wordt ook regen voorspeld.

Lees ook: Dit is de belangrijkste plek om in te smeren, maar veel mensen vergeten het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Flickr, E. Dronkert