Trotse koning Willem-Alexander verheugt zich op zestiende verjaardag Amalia

Koning Willem-Alexander Prinses Amalia verjaardag

Prinses Amalia mag op zaterdag 7 december zestien kaarsjes uitblazen

De zestiende verjaardag van een kind is voor elke ouder een bijzondere aangelegenheid. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn hier geen uitzondering op. Zo laat de koning weten dat hij apetrots is op de bijna jarige Amalia.

Sweet Sixteen prinses Amalia

De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bereikt zaterdag een mijlpaal. De jonge prinses wordt dan zestien jaar. Tijdens een werkbezoek aan Raalte kreeg de koning de vraag hoe het voor hem is dat prinses Amalia zestien wordt. De monarch nam kort de tijd om daar antwoord op te geven. “Een trotse vader op een trotse dochter”, vertelt de koning glunderend aan Blauw Bloed. “Het is een fantastisch meisje dat nu een jonge vrouw begint te worden. Het is een schat van een kind, dus we zijn erg blij voor haar.”

Gaat wel heel snel

Koningin Máxima werd vorige week ook al aan de tand gevoeld over de zestiende verjaardag van haar oudste dochter. De koningin deed uit de doeken dat ze er weleens tegen opziet dat haar kinderen ouder worden. “Het gaat op een gegeven moment heel snel, maar ik ben ongelooflijk trots op haar”, vertelt de koningin aan Blauw Bloed. “Het is aftellen tot ze het huis uitgaat. Dat vind ik niet zo fijn natuurlijk, maar ik geniet van elk moment met haar.”

Rustige verjaardag

Eerder verklapte de koningin al dat Amalia geen grote verjaardagsfuif krijgt. De prinses moet namelijk nog veel doen voor school. Bovendien worden er nog veel andere festiviteiten als Sinterklaas en Kerstmis gevierd.

Lees ook: Michelle Obama vertelt openhartig over haar huwelijk met Barack

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: © RVD – Erwin Olaf