Kritiek op felicitatie van prins Harry en Meghan Markle aan prins George

Een aantal royal-fans vindt het bericht aan prins George te casual

Prins George mocht gisteren zes kaarsjes uitblazen. Het eerste kind van prins William en Kate Middleton werd dan ook bedolven met felicitaties op Instagram. Ook Meghan Markle en prins Harry hebben via hun Instagramaccount hun neefje gefeliciteerd, maar lang niet iedereen vindt het berichtje aan de prins gepast.

Een aantal fans van het Britse koningshuis uit hun kritiek op Instagram.

Felicitatie

De zesde verjaardag van prins George moest uiteraard gevierd worden. Om hun zoontje in het zonnetje te zetten plaatsten prins William en Kate Middleton onder andere een paar prachtige kiekjes van hem op Instagram. Hier reageerden prins Harry en Meghan Markle op. “Van harte gefeliciteerd! We wensen je een heel speciale dag met veel liefde”, schreven de hertog en hertogin van Sussex via hun Instagramaccount, Sussexroyal, onder het bericht. Op het eerste gezicht lijkt er niks mis te zijn met de felicitatie, maar volgens royal-fans blijkt niets minder waar.

Niet correct

Het bericht schoot bij diverse fans van het Britse koningshuis in het verkeerde keelgat. Zo laten sommigen weten dat prins Harry en Meghan Markle prins George moeten aanspreken met ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’. “Hij is de toekomstige koning. Behandel hem met respect”, en “Het is prins George voor jullie, niet vergeten dat te zeggen”, zijn een paar van de reacties. Ook is er iemand die het opvallend vindt dat andere koninklijke accounts de oudste zoon van prins William en Kate Middleton wel aanspreken met ‘prins’ en dat de hertog en hertogin van Sussex dat niet doen.

 

Bijval

Gelukkig zijn er meer fans die het opnemen voor prins Harry en Meghan Markle dan dat er mensen zijn die kritiek leveren. Zo vindt iemand het onzin dat de leden van het koningshuis elkaar continu aan zouden moeten spreken met hun titels. “Ik weet vrijwel zeker, dat als ze door het paleis lopen, ze elkaar niet continu bij hun titel noemen. Ik kan me niet voorstellen dat prins Harry en prins William elkaar altijd ‘prins’ noemen als ze elkaar tegenkomen”, schrijft iemand. “Het zijn Georges oom en tante. Zij hoeven zijn titel niet te benoemen”, vindt weer een ander. Ook vindt iemand dat je een jongetje van zes jaar nog niet per se bij zijn titel hoeft te noemen. Wat vind jij?

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen gaat in op kritiek op plussize-term

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Kensington Royal | Beeld: Videostill YouTube, The Sun