Miljuschka Witzenhausen gaat in op kritiek op plussize-term

De tv-kok deelt een ijzersterke boodschap

Miljuschka Witzenhausen had de eer het body issue van de nieuwste Grazia te sieren. De presentatrice is maar wat trots op deze prestatie en noemt zichzelf het eerste plussize model dat op de voorkant van het blad mag pronken. Hoewel alle volgers en fans van Miljuschka het erover eens zijn dat ze er fantastisch uitziet op de cover, schrokken velen dat de 34-jarige brunette zichzelf plussize noemt.

Ze had niet verwacht dat ‘iedereen er zo van zou schrikken’.

Verbazing

Miljuschka deelde een paar dagen geleden vol trots het nieuws op Instagram dat ze op de nieuwste cover van Grazia staat. Zo schreef ze onder andere: ‘Ik ben trots op mijn vetjes, putjes en lovehandles.” Hoewel de cheesecakequeen bedolven werd met complimenten over hoe prachtig ze eruitziet, kreeg ze ook kritiek. “Door jouw lichaam plussize te noemen, doe je automatisch niet mee aan body positivity, lijkt me” en “Miljuschka, doe even normaal. Je laat je toch niet aanpraten dat je een plussize model bent?”, zijn een paar van de reacties. En daar wil Miljuschka even op ingaan.

 

Schrik

“Gossiemikkie, wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize lichaam val. Dat is maar goed ook”, begint Miljuschka haar nieuwe bericht op Instagram. “Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75 kilo met een lengte van 165 centimeter.” De tv-kok licht toe dat ze absoluut geen problemen heeft met hoe ze eruitziet en met haar gewicht of maat, maar dat ze wel realistisch naar zichzelf wil kijken, “Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij een foto als deze hele teams komen kijken om het mooi te krijgen. Ik rol iets anders mijn bed uit.” 

Onzeker

Tevens licht de brunette toe dat ze soms door opmerkingen van anderen wel onzeker wordt. “Het gekke is dat ik soms door opmerkingen van buitenaf overweeg om af te vallen. Gelukkig overwinnen mijn veeleisende smaakpapillen altijd. Ik voel me wel lekker bij dit gewicht qua gezondheid dus probeer daar op te blijven met gebalanceerd eten.”

Frustratie

Ook deelt Miljuschka dat het haar dwarszit dat een aantal rolmodellen erg dun zijn. “Wat ik wel echt frustrerend vind, is dat veel rolmodellen zo dun zijn. Ik schreeuw al tijden om een plussize badmodelijn door influencers van Nederlandse bodem. Als ik me namelijk in een bikini, die overal beeldig op Insta staat, probeer te hijsen die tot maat 42 gaat, maar eigenlijk maat 38 is, voel ik me ook diep ongelukkig.” Ondanks haar cellulite is Miljuschka dankbaar voor haar lichaam en weet ze goed te relativeren. “Maar als je 16 bent dan is dit een afschuwelijke tijd om te leven. Alles lijkt hier op social perfect, kan geshopt worden tot het ideaal beeld. Maar in dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op die muur de perfecte influencer prijkt.” Miljuschka sluit haar bericht dan ook af met een belangrijk boodschap: “Dus dames, show alles wat je hebt op het stand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Perzik-seizoen???Gossiemikkie wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize lichaam val. Dat is maar goed ook. Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75kg met een lengte van 165cm. Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht. Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij zo een foto als deze hele teams komen kijken om het mooi te krijgen. Ik rol iets anders mn bed uit. Het gekke is dat ik soms door opmerkingen van buitenaf overweeg om af te vallen. Gelukkig overwinnen mijn veel eisende smaakpapillen altijd. Ik voel me wel lekker bij dit gewicht qua gezondheid dus probeer daar op te blijven met gebalanceerd eten. Wat voor mij betekent niet iedere dag taart (soms). Wat ik wel echt frustrerend vind is dat veel rolmodellen zo dun zijn. Ik schreeuw al tijden in een woestijn om een plussize badmode lijn door influencers van Nederlandse bodem. Als ik me namelijk in zo een bikini die overal beeldig op insta staat probeer te hijsen die tot maat 42 gaat maar eigenlijk reëel 38 is. Ja dan voel ik me ook diep ongelukkig. Relativeringsvermogen komt met de jaren. Mijn lijf heeft 2 kids gebaard, heeft ondanks mn cellulitis fantastische sex en boven alles het werkt weer iedere dag. Daar ben ik dankbaar voor. Maar als je 16 bent dan is dit een afschuwelijke tijd om te leven. Alles lijkt hier op social perfect. Kan geshopt worden tot het ideaal beeld. Maar in dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt. Dus dames show alles wat je hebt op het strand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!!! Foto @martinsweers Magazine @grazia_nl Styling @xavieraaubri Visagie @makeupbymettina

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Lees ook: Mattie Valk dolgelukkig met zijn nieuwe vriendin: ‘Ik ben enorm verliefd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Miljuschka | Beeld: Videostill YouTube