Een kwart van de mensen kiest voor een andere zorgverzekeraar, stap jij over? Vergeet dít niet te doen!

Weet jij al of je nog wil overstappen van zorgverzekering?

De tijd begint te dringen, als je nog wil overstappen van zorgverzekeraar moet je dat snel doen. Er stappen dit jaar meer mensen over dan ooit, het AD trok deze conclusie na een rondgang langs de vergelijkingssites. 

De percentages van het aantal overstappers verschillen per bron, maar ze liegen er zeker niet om!

Vergelijkingssites
Zo concludeert het AD  dat het percentage overstappers nu al ruim 25 procent hoger ligt in vergelijking met vorig jaar. Ook de financiële website Geld.nl ziet een groei van ruim 30 procent en bij Zorgkiezer is er zelfs een verdubbeling te zien van het aantal overstappers. Vergelijker Pricewise stelt het volgende: “De komende dagen zal het aantal overstappers nog flink toenemen. Traditioneel gezien is er een piek in de laatste vier-vijf dagen van het jaar.”

Restitutiepolis
Volgens de woordvoerder van de vergelijkingssite Independer is het zogeheten restitutiepolis helemaal op zijn retour. Bij deze polis kunnen verzekerden een volledige vergoeding krijgen en hebben ze meer keuzevrijheid tussen de zorgaanbieders. Volgens de woordvoerder lijkt het erop dat mensen voor een lagere premie kiezen en meer risico’s nemen. Mensen kiezen tegenwoordig ‘bewuster en scherper’. Eind 2016 stapten er zo’n 1 miljoen mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Dit komt neer op ongeveer 6,4 procent van alle verzekerden.

Let op!
Mocht je nog willen overstappen naar een andere zorgverzekeraar, doe dit dan snel. De opzegging moet uiterlijk 31 december binnen zijn bij de oude verzekeraar. Vervolgens heb je dan nog de gehele maand januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Ga na of je gebruik kunt maken van een collectieve verzekering. Dat betekent meestal korting op je premie. Via je werk of een consumentenorganisatie is dit vaak mogelijk. De korting kan oplopen tot 15%, dus het is zeker de moeite waard om daar eens in te duiken!

Lees ook: Let op! Er gaat iets drastisch veranderen bij je zorgverzekering

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Petities.nl