Huh: op déze leeftijd krijgen de meeste vrouwen puistjes. Wij hadden dit niet verwacht!

puistjes
Wij hoopten er na de pubertijd voorgoed van af te zijn

Hoewel we nog zo hoopten dat de puistjesperiode na de pubertijd voorbij zou zijn, is niets minder waar. Ook nu we onze tienerjaren al lang zijn gepasseerd, duiken er nog steeds regelmatig puistjes op. Moet het ergste soms nog komen?

Veel vrouwen hebben er last van.

Puistjes
Veel vrouwen hebben ook ruimschoots na de pubertijd nog last van pukkels. Dit kan komen doordat ze binnenkort ongesteld moeten worden, iets verkeerds hebben gegeten of omdat ze er gewoonweg gevoelig voor zijn. Uit een studie blijkt dat vijftig procent van de vrouwen tussen 20 en 29 jaar en 35 procent van de vouwen tussen de 30 en 39 jaar nog regelmatig last heeft van pukkeltjes. Komt er een leeftijd waarop we die lastpakken eindelijk vaarwel kunnen zeggen?

Leeftijd
Veel volwassen vrouwen hebben last van acne. Er zijn vrouwen die nooit last hadden van puistjes tijdens de pubertijd, maar deze juist later kregen. Een deel heeft sinds de pubertijd altijd wel een paar puistjes gehad en bij anderen komt het af en toe weer terug. Echter is de pubertijd niet per se de periode waarin de meeste vrouwen last krijgen van die etterbakjes. Veel vrouwen krijgen na hun 25e (weer) te maken met pukkeltjes. Zo krijgt een gedeelte van de dames tussen hun 25ste en 35ste last van puistjes. Ook is er een groep vrouwen die eind veertig last krijgen van puistjes in verband met de overgang.

Hoe je het ook wendt of keert: het is heel normaal als je na de 25ste puistjes krijgt. Hoewel niemand hier blij van wordt, zijn er gelukkig wel een paar manieren waardoor je sneller van de lastpakken af bent.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: archief