Leg de krabber, muts en sjaal maar klaar: het gaat vriezen!

 

Brrr… Het gaat vriezen!

Tot nu toe valt het nog best mee met de kou, maar we zijn november nog maar net in en de cijfers beginnen al flink te kelderen. Haal je elektrische deken, sjaal en muts maar uit de kast, want het gaat vriezen! Volgens de weer-experts van WeerOnline krijgen we maandagochtend voor het eerst dit najaar mogelijk te maken met lokale vorst op gewone meethoogte. 

Volgens Buienradar-weerman Dennis Wilt is het oosten van het land als eerste aan de beurt.

Wisselvallig weekend
Daar worden zondagnacht al temperaturen rond het vriespunt verwacht. Maandagnacht is het in het hele land koud met temperaturen onder 0. Dat vertelt de weerman aan RTL Nieuws. Het wordt qua weer een beetje raar dit weekend, aldus De Wilt. “Zaterdag wordt het nog uitermate zacht door een zuidelijke wind. In het oosten is het in de ochtend nog zonnig en plaatselijk in Limburg wordt het zelfs 17 graden. In de loop van de dag trekt vanuit het westen de regen het land binnen.”

Gevoelstemperatuur
Dan breekt er begin volgende week een periode met rustig en droog herfstweer aan. “Overdag zijn er zonnige perioden en wordt het een graad of 10. “In de nacht van maandag op dinsdag waarschijnlijk de eerste officiële vorst van dit seizoen.” Op fietsbruggen kan het glad zijn en automobilisten zullen de ruiten moeten krabben! Volgens WeerOnline is het wel aan te raden je goed warm te kleden. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur namelijk nog een stukje lager…

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels