Zo reageert Leonardo DiCaprio op de vraag of Jack nou wel of niet op die deur paste in Titanic

Het is een vraag die velen al meer dan twintig jaar bezighoudt

Titanic verscheen meer dan 21 jaar geleden op het Nederlandse witte doek, maar de film weet ons nog steeds in zijn greep te houden. Als we denken aan de tragische dood van Jack Dawson pinken we telkens weer een traantje weg. Helemaal omdat velen ervan overtuigd zijn dat de hartendief óók op de deur paste met zijn geliefde Rose. Diverse crew- en castleden werden al aan de tand gevoeld over deze lastige kwestie en 21 jaar na dato wordt de vraag of Jack ook op de deur paste aan Leonardo DiCaprio –die de rol van de artiest voor zijn rekening nam- gesteld.

Leonardo laat zich er helaas niet over uit.

Dé vraag

Leonardo DiCaprio is binnenkort weer te zien in de bioscoop. Samen met niemand minder dan Brad Pitt en Margot Robbie schittert hij in de langverwachte Once Upon a Time … in Hollywood van Quentin Tarantino. De film die grote verwachtingen schept, moet natuurlijk gepromoot worden. Daarom schoof de acteur met zijn medespelers aan bij MTV News om over de film te praten, maar werd hem dan ook ein-de-lijk gevraagd of Jack nou wel of niet op die deur paste in Titanic.

De deur

“Had Jack wel op die deur gepast aan het eind van Titanic?”, vraagt de interviewer aan Leonardo. Brad Pitt begint meteen de lachen en actrice Margot Robbie deelt een anekdote dat ze maar bleef huilen toen ze de scène zag. “Ik geef hier geen antwoord op”, zegt Leonardo vervolgens speels. De acteur lijkt ons niet uit ons lijden te willen verlossen en geeft inderdaad geen antwoord op de vraag. Gelukkig is daar dan Brad Pitt die wel wil meedenken over een antwoord op de vraag. “Ik ga het nu zeker opnieuw kijken”, grapt 55-jarige.

Vragenvuur

Hoewel Leonardo aangaf ‘geen commentaar’ te geven, laten zijn collega’s hem er niet zo gemakkelijk vanaf komen. “Het is de grootste filmcontroversie allertijden”, zegt Margot. Daar wil Leonardo nog wel mee instemmen. “Paste je echt niet op die deur?”, vraagt Brad vervolgens. “Het had wel gekund toch”, doet hij vervolgens nog een duit in het zakje. Leonardo geeft echter nog steeds geen antwoord en lacht de vraag weg. “Heb je nooit gezegd dat die deur dan maar smaller moest worden gemaakt”, grapt Margot. Waarop Leonardo steevast antwoordt: “Zoals ik al zei, ik geef geen commentaar.”

Bekijk het hilarische fragment hieronder.

Lees ook: De regisseur van Titanic laat weten of Jack wel of niet op de deur paste

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: MTV News | Beeld: Videostill Titanic