Zangeres Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleden

liesbeth list overleden 78

De zangeres overleed in haar woonplaats Soest

Liesbeth List is op 25 maart op 78-jarige leeftijd in haar slaap overleden in haar woonplaats Soest. Dit maakte haar familie onlangs bekend aan NOS. Liesbeth is bekend als actrice en zangeres. Zo zong zij bekende nummers als Pastorale, Aan de andere kant van de heuvels, Kinderen een kwartje en Heb het even lief.

Actrice en zangeres

Tijdens haar carrière werd Liesbeth List meerdere malen bekroond. Zo ontving zij in 1971 en 1995 een Edison en een Gouden Harp. Tijdens haar zangcarrière werkte ze onder andere samen met andere grote artiesten als Ramses Shaffy en Frank Boeien. Naast haar muzikale talent speelde Liesbeth in films als To grab the ring, Mysteries en Een heel dun laagje goud.

Op 78-jarige leeftijd overleden

Op de Facebookpagina van Liesbeth deelde haar familie een rouwkaart. Op deze rouwkaart staat: ‘Dans met de maan. Sla je armen om de sterren. Ga je dromen achterna. Op de maat van de seizoenen. Heb het leven lief.’ Daarnaast staat er in prachtige woorden geschreven: ‘Iedereen die jou zag, iedereen die je lief had, vergat nooit meer jouw naam.’

De zangeres stopte in 2017 met optreden, omdat ze leed aan een vorm van dementie. 

Lees ook: DWDD-special over voetballer Nouri zorgt voor tranen bij kijkers

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency, ABN Archief