Lil’ Kleine giert om lockdown: ‘Wat fijn dat wij in Dubai zitten’

De rapper kan niet op veel sympathieke reacties rekenen

“Nederland gaat op slot”, waren de duidelijke woorden van premier Rutte maandagavond. Vanuit zijn Torentje deelde hij mee dat Nederland ten minste vijf weken in een harde lockdown verkeert. Een boodschap die op veel Nederlanders veel indruk maakte. Maar niet op Lil’ Kleine. De rapper, die al een weekje in het zonnige Dubai vertoeft, lacht zelfs om de harde lockdown in Nederland.

Even op vakantie, ouwe

Het is niet de eerste keer dat Lil’ Kleine het gesloten Nederland verruilt voor een zonvakantie in Dubai. Tijdens de intelligente lockdown in het voorjaar pakte hij ook al het eerste de beste vliegtuig richting het oosten. Samen met zijn verloofde Jaimie en hun zoontje Lío besloten ze deze vakantie nog eens dunnetjes over te doen, weer vlak voordat Nederland te maken krijgt met strengere coronamaatregelen.

Ontiegelijke droeftoeter

Maar zie je Lil’ Kleine boeien? Dacht ‘t niet. “Vanavond zeven uur lockdown in Nederland, hè? Wat fijn dat wij in Dubai zitten”, giert de rapper het uit in zijn Instagramverhaal. Dit schiet bij vele Nederlanders in het verkeerde keelgat. Onder anderen journalist Daniël Verlaan spreekt zich op Twitter fel uit tegen de bijzondere actie van Jorik Scholten, zoals Kleine in het echt heet. “Hoe ver van de realiteit ben je dan verwijderd? Wat voor een ontiegelijke droeftoeter ben je dan?”, schrijft hij over het filmpje van Lil’ Kleine.

Reacties Twitter

De reacties op Twitter liegen er niet om: Lil’ Kleine kan niet op veel sympathie rekenen van zijn mede-Nederlanders. “En ik altijd maar denken dat hij met bankbiljetten zijn billetjes afveegt. Blijkt dat hij daar tegenwoordig de rest van Nederland voor gebruikt. Schijt hebben aan in optima forma”, schrijft iemand op Twitter. “Toch mooi dat hij weer een moment heeft gevonden om zichzelf voor vreselijke domoor weg te zetten”, tweet iemand anders. Toch zijn er ook mensen die het voor de rapper opnemen. “Alle respect dat je er aanstoot aan neemt hoor – maar als je buurman de loterij wint en het uitgilt van het lachen – dan lach je hem toch ook toe? Lil’ Kleine zegt niets verkeerds – en ik vind dit typisch een gevalletje beauty is in the eye of the beholder.”

Lees ook: Lil’ Kleine bewandelt nieuw carrièrepad: hij gaat aan de slag als leraar

Bron: Instagram, Twitter | Beeld: Brunopress, Patrick van Emst