Linda de Mol in bikini op de cover: ‘Ik voel me dik en lelijk’

linda de mol bikini cover

Ook zes andere bekende vrouwen showen in het blad hun bikinilijf

Onder het mom: ‘iedereen heeft een bikinibody‘, besloot Linda de Mol een gewaagde stap te nemen. De blondine trok voor het themanummer over body positivity haar bikini aan en poseerde op de cover om een statement te maken. 

Ieder lichaam mag er zijn

Anno 2020 kunnen we niet meer om de term body positivity heen. Hoofdredacteur Karin Swerink haalde Linda de Mol – die een hekel heeft aan bikinifoto’s – daarom over om in bikini de LINDA-cover te sieren. Linda, die vooral vakantiekiekjes van haar familie schiet, bleek eigenlijk nooit op vakantiefoto’s te staan. “Treurig”, vond Karin het. De twee waren het erover eens dat het doodzonde is om geen deel uit te maken van de mooiste vakantieherinneringen – alleen omdat je jezelf vergelijkt met fit girls of modellen.

“Buik in, borst vooruit”

Ondanks dat de foto’s niet bewerkt zouden worden, liet Linda weten dat er stiekem toch wat werk aan vooraf ging. Een week voor de shoot begon de blondine naar eigen zeggen met lijnen en zonnebaden. Tijdens de shoot zat er helaas toch niets anders op dan zelfverzekerd zijn. Linda vertelt aan RTL Boulevard hoe zij zichzelf moed insprak. “Fuck it ook. Je kunt nu toch niet meer terug. Kijk in elk geval alsof je jezelf een lekker wijf vindt, de Mol, buik in, borst vooruit en een zelfverzekerde blik veinzen. Geloof me: dat werkt dus.”

Zes andere BN’ers

Niet alleen Linda laat zien dat elk figuur er mag zijn. Nog zes andere vrouwen, onder wie Berget Lewis, Sonja Bakker en Nance Coolen poseren in badkleding. Op de foto op Instagram deelt Linda een duidelijk statement. “Elke vrouw heeft onzekerheden. Die een leven lang proberen te verstoppen is zo vermoeiend, en dus omarmen we vanaf nu onze lichamen zoals ze zijn en houden we op met zeuren.”

Lees ook: Katja Schuurman openhartig over zwangerschapskwaaltjes

Bron: AD | Beeld: ANP, door fotograaf Patrick Harderwijk
Array