Niet op de kleintjes letten: Linda de Mol schaamt zich soms voor rijkdom

linda de mol

De presentatrice bracht onlangs een boek uit over armoede

Voor haar eigen ‘Linda Foundation’ bracht Linda de Mol onlangs het boek Ik ben arm uit. Het boek gaat over verschillende gezinnen waarbij ouders non-stop de eindjes aan elkaar moeten knopen. Met de verkoop van dit boek wil Linda geld binnenhalen om deze gezinnen te steunen. Een groot contrast, aangezien de presentatrice zelf absoluut niet op de kleintjes hoeft te letten. 

“Ik geneer me weleens voor mijn rijkdom”, geeft de presentatrice aan.

Rijkdomschaamte

Tijdens de lancering van het boek Ik ben arm vertelt Linda de Mol in een interview met RTL Boulevard dat zij zich weleens schaamt voor haar eigen rijkdom. “Ik heb het heel erg goed financieel, en daar heb ik weleens last vast”, geeft Linda de Mol aan. “Daarom stort ik elk jaar een fiks bedrag van wat ik verdien in die stichting, zodat ik mensen een paar onbezorgde momenten kan bezorgen.”

Linda Foundation

Het gezin van Linda zit er warmpjes bij en dit probeert zij dan ook vaak genoeg aan haar kinderen bij te brengen. Toch zijn er ontzettend veel gezinnen waarbij dit niet het geval is. Een op de negen kinderen heeft een verre van zorgeloze jeugd, omdat ouders niet rond kunnen komen. In het boek Ik ben arm worden verhalen van ouders, kinderen, docenten en hulpverleners die elke dag geconfronteerd worden met armoede gedeeld.

Fiks bedrag

De presentatrice stort elk jaar zelf een fiks bedrag aan haar foundation. In het afgelopen jaar haalde zij meer dan 2 miljoen euro op met haar eigen foundation. Het is dus duidelijk dat de presentatrice zich maximaal inzet voor haar eigen goede doel.

Lees ook: Instagram ontploft: Jennifer Aniston plaatst foto van ‘Friends-reünie’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTLXL