Loiza Lamers gaf streng dieet meteen op na Tia

Loiza Lamers

Het model veranderde haar eetpatroon meteen

Als model moet je er altijd tiptop uitzien. Loiza Lamers kan hierover meepraten. In 2015 sleepte ze de titel Holland’s Next Top Model in de wacht en lette vervolgens altijd streng op haar voeding. Nadat de blondine twee jaar geleden een TIA kreeg, heeft ze dit strenge eetpatroon meteen opgegeven. De 24-jarige laat weten dat het leven nu een stuk leuker is.

Ze hield dagelijks nauwkeurig bij wat ze had gegeten.

Voeding

Het leven van Loiza veranderde na haar deelname aan Holland’s Next Top Model rigoureus. Ze was opeens bekend en ze moest streng op haar voeding letten. “In mijn begindagen als model, toen ik in 2015 Holland’s Next Top Model won, werd het letten op mijn eten een dagelijks ding”, deelt de blondine met LINDA.Meiden. Dit hield in dat ze nooit te veel kon eten. “Snoepen was verboden”, vervolgt ze. Tevens wilde Loiza niet uit eten, omdat ze niet wist wat er dan precies in de gerechten zat. “Ik creëerde zo een isolement voor mezelf. Waarin ik me eenzaam voelde, maar waarin ik in elk geval precies kon bepalen wat en wanneer ik at”, gaat ze verder.

TIA

In november 2017 werd Loiza in de avond plots onwel in de sportschool. Na diverse onderzoeken in het ziekenhuis bleek ze een bloedpropje in haar hersenen te hebben. Na haar TIA is ze anders naar bepaalde zaken in het leven gaan kijken, zo ook naar haar eetpatroon. Ze zag ze naar eigen zeggen in dat ze het leven “Niet bepaald leuker aan het maken was.” En dus gooide de blondine het roer drastisch om. “Ik heb mijn lijf, dat zo goed herstelde van het herseninfarct, als het ware beloond door het hysterische eetgedoe los te laten.”

Genieten

Naar eigen zeggen is ze een beetje zwaarder geworden, maar zit ze nu beter in haar vel dan toen ze streng op haar voeding lette. “Nu ben ik 3 kilo zwaarder, zijn mijn benen en heupen iets te rond voor de heersende modellenmaatstaaf. Maar soit. Het leven is wel weer mooi”, deelt ze.

Twee jaar geleden sprak Loiza openhartig over haar TIA in RTL Late Night.

 

Lees ook: Herseninfarct weerhield Loiza Lamers niet om mee te doen aan Expeditie Robinson

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia, NU | Beeld: Videostill